Deel deze pagina

De afgelopen maanden heb ik in een rollercoaster gezeten met Marijke Dekker. Die rollercoaster betrof het schrijven van een boek ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van ons bedrijf.
Geen meerjarig projekt, ook niet binnen een jaar, maar binnen twee maanden!
Dwz vanaf het eerste contactmoment totdat het naar de drukker ging.

Zij interviewde, schreef -  Nederlands en Engels - en dacht mee. Van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Soms tot in de kleine uurtjes.Want zo nodig is Marijke 24 uur per dag en 7 dagen per week in de weer.

Wat een energie heeft zij gegeven om dit projekt tot een goed einde te brengen.
Wat een power-woman!

Het was echt een verademing om met haar te werken, en haar aan het werk te zien. Het is absoluut voor een groot deel aan haar tomeloze inzet en energie te danken dat er nu een fantastisch boek ligt.

Megatrots, op ons boek, op ons bedrijf, en op Marijke! Dat ze ons zo fantastisch geholpen heeft om deze klus te klaren. Ik zou het zo weer doen, want het was ook vooral heel leuk en heel gezellig om met haar te werken!

 Peter Timmerman
CSO Biosynth | Lelystad

 

Het is een verademing om met Marijke te werken. Een vakvrouw, goed ingelezen en voorbereid, de juiste vragen stellend, met gepaste afstand, betrokken, snel en effectief tegen een schappelijk tarief. Weet met minimale informatie iets moois neer te zetten. Draait haar hand niet om voor inhoudelijke, journalistieke items, teksten voor websites, folders, nieuwsbrieven of interviews voor een personeelsblad.

Carola van der Woude
Hoofd Marketing en Communicatie

Nederlands Openluchtmuseum

In de functie van Contentmanager bij BDUmedia heb ik geregeld met Marijke gewerkt. Marijke is communicatief zeer sterk, accuraat en weet in haar artikelen altijd de essentie te raken. Ze heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor haar producties van begin tot einde boeien. Een absolute aanwinst voor ons bedrijf; ik zou Marijke bij iedere potentiële opdrachtgever aanbevelen. Oh ja, ook niet onbelangrijk in het werken met freelancers: Marijke komt haar afspraken altijd na.

Alex Monster
Adjunct Hoofd Content BDUmedia

 

Het werkt prettig samen met Marijke. Ze is betrouwbaar, zeer flexibel en denkt mee. Ook weet ze zich de materie snel eigen te maken.

Marijke schrijft toegankelijk en leesbaar en weet ook te switchen tussen verschillende doelgroepen. 

Stéphanie van Emmerik
www.jezaakoporde.nl

 

Blij met het resultaat!

Een nieuwe website... wil je opvallen als stichting dan is een mooie vormgeving van belang en doen je teksten ertoe. Dat laatste heeft Marijke op een heel plezierige manier en in goede samenwerking met de collega’s binnen de stichting geregeld. Onze website geeft weer wat wij belangrijk vinden. Marijke heeft onze ideeën vertaald naar een mooie tekst en er is snel en 'to the point' gewerkt.

 Henny Sikken
Voorzitter College van Bestuur
Stichting Openbaar Onderwijs Wijk bij Duurstede

Ik heb een jaar lang met Marijke mogen samenwerken, en dat was een voorrecht. Zij is een bijzonder accurate eindredacteur, met een vlekkeloos taalgevoel. Marijke had een tomeloze inzet om iedere editie van ICT/Magazine en ICT/Zorg tot grote hoogte te tillen. Bovendien was ze in de deadlineperiodes buitengewoon flexibel. Haar bereidwilligheid een stapje extra te zetten was een verademing. Als hoofdredacteur kon ik er volledig op vertrouwen dat de eindredactie in orde was.

Ed Lute

Hoofdredacteur ICT/Magazine en ICT/Zorg

Al een aantal jaren werkt Marijke als tekstschrijfster voor Aspen Oss. Ze neemt telefonisch interviews af en verwerkt deze tot aansprekende, informatieve en boeiende artikelen voor ons personeelsblad.


Elke keer zijn onze mensen weer blij verast over de professionaliteit en de bedrijfskennis van Marijke. “Het is of ze hier ook werkt!”


Tot slot: ook al is ze zzp'er, ze voelt als een collega. Ze denkt mee, geeft tips, loopt net die stap extra en er is nooit iets teveel.
Ik gun ieder bedrijf met mooie verhalen een Marijke!

 Ivonne van der Male
Communicatieadviseur Aspen Oss

 

Bij Marijke voel je je direct thuis. Een gesprek ontvouwt zich als vanzelf, Marijke bereidt zich goed voor, stelt de juiste vragen en weet datgene wat op tafel komt te vertalen naar een pakkende tekst met de juiste sfeer. Een aanrader!

 Vera Boonen-Galekop
Trouwambtenaar, uitvaartspreker en ceremoniespreker bij Ceremooiste

Honderden freelance medewerkers zetten zich iedere week in voor de uitgaven van BDUmedia. De meesten kennen de filosofie van het bedrijf inmiddels: websites publiceren snel nieuws, social media leggen verbindingen en papier zorgt voor verdieping. We willen even stilstaan bij laatstgenoemd medium: in de kranten worden de unieke verhalen gepresenteerd. Artikelen waarmee onze titels zich onderscheiden. Die onze uitgaven een eigen ‘smoel’ geven.

In dat licht bezien willen we graag even wijzen op de achtergrondverhalen van Marijke Dekker die hier te lezen zijn. Marijke is freelancer van ’t Groentje (Wijks Nieuws.nl) en verdiepte zich uitvoerig in de lokale Jeugd-GGZ. Jongeren met psychische problemen vallen onder Jeugdzorg, tegenwoordig een verantwoordelijkheid van de gemeenten. Marijke zocht uit waar jongeren in Wijk bij Duurstede, Houten en Bunnik tegenaan lopen als zij (acute) psychische zorg nodig hebben. Vaak heeft deze groep te maken met (te) lange wachtlijsten.


Marijke legde de lokale problematiek bloot, onder andere door haar verhaal een ‘gezicht’ te geven. De journaliste kwam in contact met een suïcidaal meisje dat al maanden wacht op een behandeling. Marijke tekende het aangrijpende verhaal op onder de kop ‘Suïcidaal? Sorry, wachtlijst’.

Alex Monster
Content Manager BDU

Marijke schrijft al meer dan 18 jaar voor ’t Groentje. We kennen haar als betrokken, enthousiast, persoonlijk, betrouwbaar en zorgvuldig in haar werk. Ze heeft een heldere en duidelijke schrijfstijl, die tot zijn recht komt in zowel journalistieke artikelen als in menselijke verhalen.

De samenwerking met Marijke is prettig en voor ons erg waardevol. Ze is punctueel en deadline is deadline voor haar. Daarbij is ze ook gewoon een hele fijne collega!

To Sytsma
Eindredacteur't Groentje
(regionale weekkrant Kromme Rijngebied)

Marijke Dekker heeft voor het boek 'Wijk toen Wijk nu - Bedrijvigheid' 9 van de 26 interviews met ondernemers afgenomen en geschreven. Dit heeft geleid tot boeiende en interessante verhalen waar naast economische onderwerpen ook historische wetenswaardigheden van bedrijven aan bod komen.

Marijke heeft een prettige manier van interviewen en is voor het interview goed voorbereid in de desbetreffende materie. Daarnaast is zij punctueel in het nakomen van de afgesproken deadlines voor het aanleveren van tekst en fotomateriaal en flexibel  en welwillend om te helpen waar mogelijk. Ik vond het zeer prettig en productief met haar samen te werken. 

Frans Witlox

Boekcoördinator in opdracht van het Wijks Literatuurfonds

De manier waarop Marijke Dekker mij geïnterviewd heeft na het overlijden van mijn echtgenoot en drie maanden later mijn vader, heb ik ervaren als een troost, een heel intiem gesprek waarbij ik als vanzelf antwoorden gaf, mij bewust van de aandacht en openheid van Marijke. Af en toe een klein intermezzo, maar verder liet ze het aan mij over wat ik kwijt wilde.

Ze heeft mij eerst het resultaat toegestuurd, zodat ik niet voor een voldongen feit stond als de krant uitkwam.

Mijn achterban en ikzelf vonden het een prettig leesbaar en warm artikel met precies genoeg informatie, niet te weinig en niets overdreven, gewoon perfect! Ik bewaar het als een kostbaar kleinood.

Een prima mens om te ontmoeten, open en een goed luisterend oor.

Iet Wouda

Positief, enthousiast, punctueel, constructief en makkelijk contact leggend, dat zijn de woorden die mij te binnen schieten met betrekking tot de samenwerking met Marijke.


Zij heeft als schrijfster een bijdrage geleverd aan het boek 'WijkToenWijkNu, de verhalen' van het Wijks Literatuurfonds en nu aan een boek dat eind 2015 gaat verschijnen.


Bovendien is het gewoon een gezellige en blije meid en dat mag ook best gezegd worden. Ik denk met veel plezier aan de samenwerking terug!

Coos van den Hoek
bestuurslid Wijks Literatuurfonds
en samensteller boek 'WijkToenWijkNu, de Verhalen'

 

Marijke Dekker deed in mei 2015 de laatste eindredactie voor het boek
'25 Jaar Internet in Nederland'. Haar bijdrage was, onder grote druk, behalve
inhoudelijk uitstekend ook enthousiast en daarmee inspirerend. Dat heb
je nodig om in een team op afstand van elkaar een zware redactionele
klus te klaren.

Peter Olsthoorn
Journalist

Werken met Marijke gaat snel en makkelijk. Haar telefonische interviews over veiligheid leveren goede en prettig leesbare teksten op voor het interne nieuwsbericht bij Aspen Oss. Een BRZO-bedrijf waar veiligheid topprioriteit heeft.                   

Noortje Peek
Interim communicatieadviseur bij Aspen Oss