Laat je verrassen bij Noppes

Schoner milieu en meer werkgelegenheid

Marijke Dekker

HOUTEN Van oude piano tot retro platenspeler, van bankstel tot kuipstoeltje en van kleding in alle soorten en maten tot speelgoed. Het is telkens weer een avontuur om te shoppen in Kringloopwinkel Noppes Houten. Een warenhuis dat voluit bijdraagt aan een schoner milieu en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun kracht zet.

In het, sinds de heropening in november 2016, duurzaamste kringloopwarenhuis van Nederland draait alles om duurzaamheid. Niet alleen krijgen spulletjes een tweede leven, op alle manieren wordt een bijdrage geleverd aan een schoner milieu, vertelt bedrijfsleider Arie Smeding. “Samen met de gemeente Houten hebben we een duurzaam pand gerealiseerd. Zonnepanelen op het dak, een warmte-terugwin-installatie, buizen waardoor zoveel mogelijk daglicht naar binnen stroomt, goede isolatie, en de buitenzijde van gerecycled steigerhout en vogelhuisjes. Bovendien zorgen we met elke kilo aan spullen die we een tweede leven geven, dat het milieu met een kilo CO2 wordt ontlast.”

MISSIE Behalve het realiseren van een schoner milieu heeft Noppes ook nadrukkelijk als doel om werkgelegenheid te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Noppes is oorspronkelijk ontstaan uit een sociale werkvoorziening”, vertelt Willem Staphorsius, algemeen directeur van Noppes, de stichting die landelijk 15 kringloopwinkels omvat. “Het zit in ons DNA. Het is zo mooi om een grijns op iemands gezicht te zien als hij of zij een kans krijgt in de maatschappij. Werk is zoveel meer dan werk. Het gaat ook om de sociale context. We halen mensen uit een sociaal element, bieden structuur, geven vertrouwen om te groeien, en bouwen een baan om iemands mogelijkheden en talenten heen. Mooi om iemand in z’n kracht te kunnen zetten.”

Het 22 personen tellende Houtense team staat graag voor de klant en voor elkaar klaar. En is nauw betrokken bij de inrichting van het pand, dat verzorgd en gezellig oogt. Arie: “We zijn een hecht team met veel zelfstandigheid en korte lijnen. Het is echt onze winkel, en we verzorgen het als een goed huisvader.”

VEILINGKAST Het team organiseert regelmatig speciale initiatieven. Zoals themamarkten, het gratis uitlenen van warme truien voor de Houtense warme-truien-dag, en voorlichting aan scholen. Nieuw is de veilingkast: een kast waarin duurdere artikelen worden uitgestald, waarop schriftelijk kan worden geboden. Na twee weken gaat het product naar de hoogste bieder.

HIP Noppes is er voor iedereen, voor jong en oud, voor mensen met een kleine en met een grote beurs. “Het is altijd een avontuur om hier te winkelen”, vindt Willem. “Kom snuffelen. Vintage is hip. En steeds vaker zien we ook opa’s en oma’s die hun kleinkinderen platenspelers of typemachines laten zien. Nog educatief ook!”

Kijk voor meer informatie op www.noppeskringloopwinkel.nl of kom gewoon eens langs op De Brug 13a en laat je verrassen!

Hoe maak jij je studiekeuze?

Studiekeuze Houten helpt bij het maken van een bewuste keuze

Marijke Dekker

HOUTEN Wie voor de keuze van een studie of profiel staat, heeft het niet makkelijk. Er zijn tal van studies, ouders en leraren hebben soms al een duidelijke mening, en spijt van je keuze wil je liever voorkomen. Maar wat kies je? Wat wil jij? Waarvan word jij blij? Waarin blink jij uit en wat is haalbaar? Studiekeuze Houten helpt je graag bij het maken van een bewuste keuze.

Hester Geerlings, getrouwd en moeder van twee pubers, is in augustus met Studiekeuze Houten begonnen. Haar motivatie? “Ik zag onze dochter worstelen met haar profielkeuze en ontdekte dat er behoefte is aan advies op dat vlak. Ik help mensen graag. Zowel volwassenen als jongeren. Fijn om mijn kennis en ervaring te kunnen inzetten en mooi om mensen te zien groeien, resultaten te behalen.”

BEWUSTE KEUZE Bij het maken van een studie- of profielkeuze komt aardig wat kijken. Het is belangrijk om een bewuste keuze te maken, zegt Hester. “Als je een bewuste keuze maakt, begin je vaak met meer zelfvertrouwen en motivatie aan een studie. Daarbij is ook aangetoond dat mensen het beste leren en presteren wanneer ze de studie in lijn ligt met hun drijfveren en talenten. En de kans dat je spijt krijgt van je studiekeuze – momenteel een op de drie studenten! - is beduidend kleiner. Dat scheelt veel teleurstelling, tijd en geld.”

Die keuze kun je alleen zelf maken, maar Studiekeuze Houten kan je er wel bij helpen. “Op school ontbreekt daarvoor meestal de tijd. Wij kunnen aan de hand van gesprekken, opdrachten en testen samen ontdekken wat je drijfveren zijn, waar je talenten, unieke eigenschappen en interesses liggen, wat je leerstijl is en wat voor jou haalbaar is. We gaan samen op zoek naar wie jij bent, wat jij wilt, wat jij kunt en wat jou motiveert.”

KRACHT Hester kan tijdens het keuzetraject verbanden zien, de rode lijn herkennen. “Ik luister, interpreteer testen die ik afneem en geef terug wat ik zie. De grote lijnen, persoonlijkheidseigenschappen die telkens terugkomen. Op die manier help ik de jongere om bewust naar zichzelf te kijken en in te zien hoe hij of zij in elkaar zit. Het is belangrijk dat die jongere zich straks goed voelt in de studie en later het beroep. Dat kan zelfs overspannenheid op jonge leeftijd voorkomen.”

KENNIS Haar adviezen schudt ze niet zomaar uit haar mouw. “In 2007 heb ik mijn bedrijf LefAdvies opgezet om mij meer te richten op dat waarin ik goed ben en waarvan ik energie krijg: het coachen en begeleiden van mensen in hun loopbaan. Mijn kennis en werkervaring op het gebied van Human Resources heb ik vorig jaar aangevuld met een minor Jeugd en Ontwikkelingspsychologie en een opleiding tot studiekeuzeadviseur.” Hester is bovendien geaccrediteerd om de drijfverentest af te nemen, SPHBO erkend registercoach en aangesloten bij VvSL, Vereniging van Schooldecanen en Loopbaanbegeleiders.

Je bent welkom voor een gratis oriënterend gesprek van 30 minuten. Kijk voor meer informatie op www.studiekeuzehouten.nl of mail naar hester@studiekeuzehouten.nl.

Hester Geerlings van Studiekeuze Houten.

Foto: Marijke Dekker

Thai food mèt smile

Gezond en authentiek

Marijke Dekker

HOUTEN De allerlekkerste Thaise gerechten. Gezond, authentiek, vers en met liefde en passie bereid. Richard en Kate Bronkhorst, eigenaren van het Houtense Thai Sawoi, schotelen ze graag voor. Bepaal zelf hoe pittig het gerecht moet zijn, kies tussen afhalen, bezorgen en zelf koken, en proef de Thaise keuken. “Je moet het gewoon een keer proeven!”

Richard en zijn in Thailand geboren Kate besluiten in juni 2016 met hun bedrijf Thai Sawoi te starten. “Kate kan fantastisch koken”, vertelt Richard. “En Houtenaren snakten ernaar om hier lekker Thais eten te kunnen kopen.”

In de keuken zwaait Kate, die inmiddels wordt geassisteerd door twee Thaise koks, dan ook de scepter. En met liefde. “Koken is mijn passie”, knikt ze. “En als ik zie of hoor dat mensen van mijn gerechten genieten, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Dat vind ik zo fijn.”

AUTHENTIEK De kracht van Thai Sawoi zit vooral in de bereidingswijze. De gerechten zijn authentiek, rechtstreeks afkomstig uit de echte Thaise keuken. Kate leerde de kookkunst van haar moeder en houdt zich in principe aan de originele recepten. In een enkel geval wordt een ingrediënt aangepast aan de Nederlandse markt.

GEZOND De gerechten zijn bovendien gezond, versbereid, en niet vet. “We gebruiken uitsluitend verse ingrediënten, zoals verse groenten”, vertelt Kate. “En we bereiden alles pas na bestelling. Vers, gezond en lekker!”

BUREN Het jonge bedrijf is succesvol, heeft al tal van trouwe klanten, zowel particulieren als bedrijven. Klanten weten de kwaliteit te waarderen en komen regelmatig terug. Zoals Houtenaar Cor de Rooij. Hij bestelt wekelijks Thaise gerechten. “Het is bijzonder lekker! Maandag hadden we een burenbijeenkomst met zo’n twaalf personen. Ik heb een aantal verschillende voorgerechten en snacks besteld, en iedereen vond het heerlijk. Echt een aanrader.”

PEPERTJES Bang dat de Thaise keuken te pittig is? Op de menukaart staat met pepertjes aangegeven hoe heet een gerecht is, maar klanten kunnen ook aangeven dat het minder pittig of juist nóg pittiger moet zijn. Het gerecht wordt immers op bestelling en dus op maat bereid.

CULTUUR Natuurlijk is het mogelijk een gerecht, snackbox of maaltijdbox af te halen of te laten bezorgen. Of Thai Sawoi een volledige catering te laten verzorgen in de regio Utrecht. Maar u kunt met de Thaise Tafel ook kiezen voor een beleving die verdergaat dan alleen food. “Met de Thaise Tafel kunt u bij u thuis, met een gezelschap van vier tot zes personen, kennismaken met de Thaise cultuur. Zo delen we in Thailand het eten vooral met elkaar.”

TREK]Trek gekregen? Kijk voor meer informatie op Thaisawoi.nl of bestel direct via de site, app of telefoon. Actie: bestel via de site en ontvang een blikje cola gratis. Houd in verband met de verse bereiding rekening met een wachttijd van circa drie kwartier.

Fotobijschrift:
Kate en Richard Bronkhorst samen met trouwe klant Cor de Rooij.

Foto: Marijke Dekker

Hoeveel maatwerk kun je aan?

Mode van nu, service en vakkennis van toen

Marijke Dekker

HOUTEN Mannen die op zoek zijn naar een broek, overhemd, pak of zelfs een volledig op maat gesneden kostuum, hebben een grote kans van slagen bij Nick & Son fashion for Men in winkelcentrum Het Rond. De winkel met een shop-in-shop concept biedt keuze uit 24 merken én de mogelijkheid om kleding volledig naar wens te laten maken. Op het moment dat het u uitkomt.

Met merken zoals Hugo Boss, Cavallaro en Roy Robson, maar ook G-Star RAW, PME Legend en Diesel, is Nick & Son fashion for Men de ideale winkel voor mannen van alle leeftijden, zegt eigenaar Sjoerd Vermeulen. “Zeker ook voor jongeren. Zo hebben we een speciale jeanswand en onder meer shirts en truien vanaf maat XS.”

Mannen met grote lengte- of breedtematen zijn eveneens aan het juiste adres: diverse items zijn verkrijgbaar tot en met lengtemaat 114, breedtemaat 64 en kwartmaat 31. Bovendien is het mogelijk kledingstukken te laten verstellen. In principe klaar terwijl u wacht.

MAATWERK Zelf bepalen hoe het nieuwe kledingstuk er uitziet? Dat kan! Nick & Son fashion for Men biedt deze unieke service dankzij de samenwerking met maatwerkspecialist Jaap Zoon. “Een kostuum, een colbert, ja zelfs een overhemd helemaal op maat en naar wens, het is allemaal mogelijk!”, vertelt Sjoerd. “Terwijl Jaap alles opmeet, zoeken wij samen met de klant de gewenste stof, revers, binnenvoering en knoopjes uit. Wil de klant opgesneden of afgesneden revers? Opgestikte zakken? Zelfs de eigen initialen kunnen op het overhemd komen. We maken het precies zoals de klant het kledingstuk voor ogen heeft.”

Dat kan op afspraak. Maar ook als een klant geen maatwerk wil, kan hij een afspraak maken, zelfs in de avond. “We begrijpen dat mensen druk zijn.”

SERVICE De kracht van Nick & Son fashion for Men zit niet alleen in het grote assortiment en de mogelijkheid tot maatwerk, maar ook in de persoonlijke, ouderwetse service. “Service vinden we belangrijk”, stelt Sjoerd. “We verdiepen ons in wat een klant wil, hoe hij in elkaar steekt, wat bij hem past. Het gaat zoveel verder dan alleen een product verkopen. We adviseren, beantwoorden vragen, denken vanuit onze vakkennis mee. We staan naast de klant. Daarbij draait het om vertrouwen.”

Ook in de after-sales is service heel gewoon. “Natuurlijk kunnen producten ook naderhand omgeruild of versteld worden.”

BELEVING Nick & Son fashion for Men is bovendien meer dan een winkel alleen. Het is een beleving, oordeelt Sjoerd. “Klanten anno nu zien dat online shoppen ook niet zaligmakend is. Mensen willen kleding toch voelen, zien, kunnen passen. Willen advies van mensen met vakkennis. Maar willen wel dat shoppen een beleving, een uitje wordt. Iets gezelligs, iets met toegevoegde waarde in hun drukke leven. Wij spelen daarop in en organiseren evenementen zoals life cooking en een bandje in de winkel. En klanten kunnen tijdens het shoppen altijd aan onze bar genieten van een latte macchiato, cappuccino of espresso.”

Nick & Son fashion for Men is zeven dagen per week én op afspraak geopend en is gevestigd aan Het Rond 131, Houten. www.nickandson.nl

Eigenaar Sjoerd Vermeulen van Nick & Son fashion for Men

Foto: Marijke Dekker

Volop inspiratie voor fietsplezier

Fietsbeleving in heropend filiaal Banierhuis

Marijke Dekker

HOUTEN Van elektrische tot hybride fietsen, van vakantie- tot stadsfietsen en van moutainbikes tot racefietsen. Wie in het 1250 m2 grote, pas heropende filiaal van Het Banierhuis aan de Vlierweg binnenstapt, weet zich omringd door een ruime keuze aan A-merken rijwielen, tal van accessoires en een vriendelijk, servicegericht en deskundig team. “Wij gunnen de klant de ultieme fietsbeleving.”

Het familiebedrijf kent een rijke historie, vertelt bedrijfsleider Willem den Hertog, die met veel passie over zijn vak praat. Zijn opa, Gerard den Hertog, begon 85 jaar geleden het eerste filiaal in Utrecht. Anno nu telt het bedrijf acht vestigingen, en zijn er tal van nieuwe toekomstplannen. Begin dit jaar werd ook het filiaal in Houten in een nieuw, fris jasje gestoken, en ondergedompeld in de nieuwe huisstijl.

VERTROUWEN De winkel straalt vooral vertrouwen uit. En dat is ook precies de bedoeling, zegt Willem. “Mensen zijn bij ons aan het juiste adres voor deskundig advies, een groot assortiment fietsen en accessoires voor íedereen en prima service. Uniek. Een stap verder in fietsbeleving.”

AANMETEN Klanten kunnen rekenen op aandacht, een luisterend oor en goed advies. “We maken bewust tijd vrij om naar consumenten te luisteren. We willen ze verwennen, bij de hand nemen, service bieden. Ook wordt elke racefiets op maat aangemeten met behulp van bodyscanning. Fietsplezier, fietsbeleving, staat bij ons voorop. Dat gunnen we onze klanten.”

ASSORTIMENT Bij het Banierhuis vindt u bijna alles op het gebied van fietsen onder één dak. Een breed scala aan A-merk fietsen is verkrijgbaar, zowel nieuw als gebruikt. Voor de occassions geldt dat het uitsluitend om inruilmodellen gaat, waarvan de vorige eigenaar bij de winkel bekend is. Ook verhuur van fietsen is mogelijk.

De keuze in accessoires is al net zo groot. Zo is een nieuw assortiment Giro-helmen en het complete assortiment Castelli-kleding verkrijgbaar.

REPAIR TO GO Ook op het gebied van onderhoud gaat het Banierhuis net een stapje verder, zegt Willem. Bij aankoop van een nieuwe fiets krijgen klanten een gratis onderhoudspakket aangeboden, en bij elke onderhoudsbeurt wordt de fiets schoongemaakt, krijgt de klant een leenfiets mee en ontvangt hij of zij een sms als de fiets weer opgehaald kan worden. Dankzij het nieuwe repair-to-go concept kan er zelfs op de spoedreparatie gewacht worden. Natuurlijk onder het genot van een heerlijk kopje koffie in de coffee corner.

WEBSHOP In februari opent de fietswinkel een eigen, volwaardige webshop. De online shop en de fysieke winkel gaan elkaar aanvullen en versterken. “Mensen kunnen zich online oriënteren en in de fysieke winkel geïnspireerd en geadviseerd worden. Of andersom. Voor alle klanten geldt dezelfde service. Bovendien gaan we zowel online als offline een beperkt deel van het assortiment voor scherpere prijzen aanbieden. Een extra reden om eens rond te kijken en te abonneren op onze nieuwsbrief.”

Kom langs of ga naar www.banierhuis.nl

Het voltallige team van het Banierhuis.

Foto: Albert Puper

“Je huis is het hart van je leven”
Officiële opening nieuwe vestiging

Marijke Dekker

HOUTEN Een nieuw pand, een vertrouwde naam, en bevlogen, enthousiaste eigenaren. Erica Koteris en Wenda Althuës van Gevaert Makelaars en Jacco Bergman van Bergman Finance openen op 2 januari de deuren van hun schitterend verbouwde pand aan de Loerikseweg 4. Een breed scala aan dienstverlening onder één dak. En bevlogen mensen met jarenlange ervaring. “Wij regelen graag het ultieme thuis voor leuke mensen. Op een laagdrempelige en persoonlijke manier.”

Gevaert Makelaars en Bergman Finance zijn al jaren een begrip in de regio. Zowel in Nieuwegein als op Het Kant in Houten werken de beide bedrijven nauw samen. “Een prettige samenwerking”, vertelt Jacco. “Met als voordeel dat we klanten op een breed terrein kunnen adviseren en ontzorgen.”

Het is zijn idee om een nieuw makelaarskantoor in Houten te beginnen. Als hij in contact komt met makelaars Erica en Wenda, die dan nog collega’s zijn bij een makelaar in Utrecht, besluiten ze gezamenlijk eigenaar te worden en Gevaert Houten te starten.

HOUTEN Houten is een bewuste keuze voor Jacco. “Een mooi dorp met veel potentie en hoogopgeleide en loyale mensen. Mensen die vaak graag in Houten willen blijven wonen. Mensen met allemaal een eigen verhaal. Mensen ook die hopelijk straks bij het nieuwe pand de deur uitgaan met het gevoel: ik wil nooit meer naar een ander.”

BREED SCALA De twee intensief samenwerkende bedrijven bieden een breed scala aan diensten: ontzorging rondom aankoop, verkoop, taxaties, hypotheken, belastingaangifte, scheiding en mediation, er is veel mogelijk.

En ze voorzien blijkbaar in een behoefte, gezien de vliegende start die nu al wordt gemaakt. Wenda: “De deuren van ons nieuwe pand zijn nog niet open, maar het is nu al zo druk dat we extra, ondersteunende, medewerkers hebben aangenomen. We hebben veel klandizie vanuit onze bestaande netwerken. Oude klanten, maar ook nieuwe, die via-via enthousiaste verhalen over ons hebben gehoord.”

KRACHT Die enthousiaste verhalen hebben niet alleen te maken met de vakkennis en ervaring van de drie eigenaren, maar ook met de meerwaarde die zij bieden. “We zijn eerlijk, flexibel en enthousiast”, vertelt Erica. “We staan dicht bij mensen, bouwen een persoonlijke band op. En we zijn laagdrempelig en altijd bereikbaar, ook via WhatsApp. Geen probleem. We doen graag een stapje extra.”

ONTZORGEN Volledig ontzorgen staat centraal. “Het gaat om misschien wel de belangrijkste beslissing in je leven”, zegt Wenda. “Je thuis is de basis van je leven. En er zijn veel financiële belangen. Wij begeleiden het traject van begin tot eind. Dat geeft rust.”

OPENING Op 20 januari openen Erica, Wenda en Jacco officieel de deuren van hun nieuwe pand, maar vanaf 2 januari bent u al van harte welkom. En wordt u in het eerste kwartaal van 2017 klant? Dan mag u dit vieren met een gratis etentje.

Jacco Bergman, Erica Koteris en Wenda Althuës voor hun nieuwe pand.

Foto: Marijke Dekker

Fit en gezond

Samen aan de slag

Marijke Dekker 

HOUTEN Meer energie? Een beter gewicht? Weer lekker fit worden? Gewichtsconsulente Babette Galjart van BeeWeet gaat graag samen met je aan de slag.”BeeWeet is geen dieet, maar de start van een nieuwe leefstijl. Een persoonlijk, op maat gemaakt voedingsplan met gezonde en lekkere voeding die bij je past, is zo belangrijk.”

Babette Galjart, die eerder communicatiewetenschappen studeerde en een opleiding gewichtsconsulente volgde, heeft sinds september haar eigen praktijk in Houten: BeeWeet.

“Mijn studie was echt een eye-opener”, vertelt ze. “Ik ben ervan geschrokken hoe makkelijk we roofbouw plegen op ons lichaam. Vooral het zogeheten ‘jojo-en’ is echt schadelijk.”

BETAALBAAR Babette pleit voor gezonde voeding. “Belangrijk om voeding zoveel mogelijk zelf te maken en zo min mogelijk pakjes en zakjes te gebruiken. En gezond hoeft beslist niet duur te zijn! Ga af en toe naar de markt of de groenteboer en koop seizoensgroenten. Dat is echt heel betaalbaar.”

PUUR GEZOND Gezonde voeding is volgens Babette meer dan ‘een blaadje sla’: “Het gaat om een goed eetpatroon waarbij je kijkt naar wat je lichaam nodig heeft. Vitamines en mineralen zijn natuurlijk belangrijk. Maar het is ook van belang om te zorgen dat de voedingsmiddelen in balans zijn. Daardoor krijg je meer energie, zul je je fitter en lekkerder voelen. Ik baseer mij daarbij vooral op de adviezen van de Voedingspiramide van Puur Gezond.”

Natuurlijk, mensen kunnen ook zelf lezen over gezonde voeding. “Gevaar is dat er in de media momenteel zoveel over voeding wordt geschreven, dat het verwarrend kan worden. Wat is nu wel en wat niet goed? Bovendien kan ik het voedingsplan helemaal afstemmen op een persoon. Maatwerk dus.”

KRACHT Kennis overdragen en maatwerk leveren is precies de kracht van BeeWeet. “We kijken samen naar je persoonlijke situatie en wat belangrijk voor jouw lijf is. En waarom. Met die kennis en persoonlijke voedingsadviezen krijg je handvatten om zelf te bepalen hoe je voedingspatroon er vanaf nu gaat uitzien.”

KIDS Kinderen en gezinnen zijn nadrukkelijk welkom. Babette, die ook een specialisatie heeft gevolgd over kinderen en voeding, weet de informatie op een speelse manier uit te leggen en specifiek op kinderen afgestemde voedingsadviezen te geven.

BEWEGING Ook al ligt de nadruk op voeding, Babette is zich goed bewust van die andere belangrijke poot in een gezonde leefstijl: beweging. “Als klein meisje danste ik al, en daarmee ben ik nooit gestopt. Sterker nog: ik rond momenteel mijn opleiding tot Personal Trainer af en werk tevens als sport- en dansdocent.”

“De kennis die ik nu heb, wil ik graag overbrengen. Mensen helpen met het ontwikkelen van een gezonde en actieve leefstijl, die past bij hun persoonlijke doel. En laten zien wat het met je kan doen.”

Kijk voor meer informatie op www.beeweet.nl.

Babette Galjart gaat graag samen met je aan de slag.

Foto: Marijke Dekker

“Genieten van pure gerechten”

Laat u verrassen bij vernieuwde Hotel Bistro Florian

Marijke Dekker

WIJK BIJ DUURSTEDE Gasten laten genieten van gerechten die met passie en vakmanschap zijn bereid en met een vriendelijk gezicht worden geserveerd. Dat is de missie van Mathijs en Elja Bouman, die sinds vijf maanden de scepter zwaaien in Hotel Bistro Florian. “Mensen kunnen hier bijkomen van alle hectiek. En genieten van betaalbare kwaliteit en de romantiek van dit stadje.”

Mathijs, die al vanaf zijn 14e in de horeca werkt, leerde het vak van Hans Kempers van het Bunnikse restaurant Vroeg. “Van hem heb ik alles geleerd. Zijn drive was zo inspirerend. Ik ben hem nog altijd dankbaar.” Die dankbaarheid geldt ook voor Wilfried en Ans Verheggen, die de afgelopen drie jaar keihard hebben gewerkt om het door hen opgestarte Florian weer op te bouwen. In mei 2016 kwam Florian in handen van Mathijs en Elja.

DROOM Het was altijd al Mathijs’ droom om een eigen horecagelegenheid te runnen. “Mensen willen entertainment”, vertelt hij. “Even ontspannen, bijkomen van alle hectiek. Met plezier uit eten gaan. In een restaurant met een prettige sfeer, waar je goed geholpen wordt en waar kwaliteit vanzelfsprekend is. Dat is mijn drive, dat wil ik creëren.”

De locatie, op de Markt van Wijk bij Duurstede, is fantastisch. “Dit is zo’n romantisch stadje. Ik was op slag verliefd. Mensen zijn gemoedelijker, je merkt dat ze de tijd nemen om te genieten.”

VERNIEUWEN De nieuwe eigenaren hebben, samen met chef-kok Remco Baan, tal van nieuwe ideeën voor Florian en willen blijven vernieuwen. Er wordt stapsgewijs toegewerkt naar een nieuw concept, waarbij ambachtelijkheid, authenticiteit en kennis van zaken centraal staan. Dat zal in de loop van de tijd ook te zien zijn in zowel het interieur als de buitenkant van de zaak. “We willen toe naar een andere ‘look and feel’, naar een robuuste, natuurlijke en eigentijdse inrichting met een andere uitstraling.”

Een gastvrij restaurant is het al, waar iedereen welkom is, jong en oud, particulieren en zakenmensen, en gezinnen met kinderen. Een restaurant met passie voor koffie en thee, voor goede wijn, en met betaalbare, pure kwaliteitsgerechten.

PUUR Puur en ambachtelijk koken is chef-kok Remco wel toevertrouwd. “Ik heb vooral een passie voor groenten”, vertelt hij tussen de bereiding van twee gerechten door. “Groenten waarvan de smaak en kleur behouden blijven en op natuurlijke wijze versterkt worden. Als ik wortels gebruik, wil ik dat ze op het bord nog steeds oranje zijn en dat je pure wortel proeft. Mooie, gezonde producten. Daar gaat het om. We bieden herkenbare producten met daarbij vernieuwende en verrassende side gerechten. Die zowel apart als bij elkaar superlekker zijn.”

KINDEREN Ook gezinnen met kinderen zijn meer dan welkom. Er is zelfs een speciale kinderkaart met ‘Kippetjes van Remco’ en een heuse ‘Powerspies’. “Echt iedereen kan hier terecht!”

SLAPEN Lekker blijven slapen? Hotel Florian beschikt over acht kamers: vier standaardkamers en vier comfortkamers. Een van de kamers is een familiekamer, die bestaat uit een twee aaneengesloten ruimten met tussendeur.

OPEN DEUREN Tijdens de Open Deuren Dag op zaterdag 1 oktober is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in het hotel, in het restaurant en in de feestkelder, die bijvoorbeeld kan worden gebruikt voor bruiloften. Mathijs en zijn team ontvangen u graag en leiden u desgewenst rond. Bovendien maakt u kans op een gratis driegangenmenu voor twee personen.

Fotobijschrift: Eigenaar Mathijs Bouman en chef-kok Remco Baan voor Hotel Bistro Florian.

Foto: Marijke Dekker

Baderie, de slimste vorm van genieten

Van inspiratie tot installatie

Marijke Dekker 

HOUTEN Op zoek naar een nieuwe badkamer? Stap eens binnen in de prachtig verbouwde showroom van de Houtense Baderie-vestiging. Een actuele showroom vol beleving en inspiratie. Een enthousiast en deskundig team staat voor u klaar. Mensen die meedenken, met verfrissende en creatieve ideeën komen, passend in uw budget. “Wij vinden dat iedereen moet kunnen genieten van het Baderie Comfort.”

De Houtense vestiging, die al sinds 2003 bestaat, is recent in een nieuw jasje gestoken, vertelt Christiaan Toussaint, verantwoordelijk voor de eigen vestigingen van Baderie. “We beschikken nu over een prachtige en actuele showroom, waar veel meer dan voorheen sprake is van beleving en inspiratie. Daarmee komen we tegemoet aan een veranderende vraag van de consument.”

3D ONTWERP Mensen zoeken niet elk jaar een nieuwe badkamer uit. “Belangrijk dus om de juiste keuze te maken”, stelt Toussaint. “Bij Baderie begrijpen we dat maar al te goed, daarom gaan we voor maximale openheid en duidelijkheid. Bij elke beslissing weten klanten precies waar ze aan toe zijn. We denken mee, laten zien wat er te koop is, dragen alternatieven aan, rekenen alles door en maken een 3D ontwerp. Geheel vrijblijvend, ook daar zijn we heel duidelijk over.”

Het team van Baderie is creatief en praktisch. “We houden ervan steeds weer andere badkamers te ontwerpen, op basis van nieuwe ideeën en verfrissende toepassingen. Tegelijkertijd blijven we realistisch en houden we in de gaten wat haalbaar is. Hoe realiseren we de slimste en mooiste badkamer binnen een budget?”

UNIEK Wat Baderie zo uniek maakt? De werkwijze, zegt Toussaint. “De wensen van de klant vormen het vertrekpunt, wij begeleiden bij elke stap. En regelen alles van A tot Z. Van inspiratie tot installatie – alles onder één dak. De slimste vorm van genieten.”

Iedereen moet kunnen genieten van het Baderie Comfort, zegt Toussaint. “Ongeacht de situatie en beschikbare ruimte, er is altijd een oplossing die past. We hebben ook slimme, praktische en gewoon heel mooie badkamers.”

SHOWROOM In de showroom staat een groot aantal complete badkamers opgesteld. “Onze topontwerpers hebben sanitair, materialen en kleuren zorgvuldig op elkaar afgestemd. De indeling en het ontwerp zijn uiterst functioneel en de badkamers zijn uitgerust met sanitair van A-merken.”

Voor de klant die inspiratie wil opdoen, is een uniek atelier ontworpen waarin hij of zij zelf tal van tegels en meubelfronten kan combineren, uiteraard met het deskundig oog van een adviseur.

Er is al een complete Baderie-badkamer voor 9.995 euro. Een vaste lage prijs, inclusief installatie door de eigen vakmensen.

WELKOM Het team verwelkomt u graag in de showroom aan De Maat 1 in Houten. Kom vrijblijvend langs om het comfort van Baderie te ervaren. Ontvang de gratis Baderie-tas met het badkamerboek vol inspiratie en nog veel meer om thuis na te genieten van uw bezoek.

Christiaan Toussaint: “Van inspiratie tot installatie – alles onder één dak.”

Foto: Connie Köhler

Duidelijk, eerlijk en open

Jos Jansen, bevlogen partner in reclame en media

Marijke Dekker

BUNNIK Van eenvoudige advertentie tot gerichte multimediacampagnes. Jos Jansen Reclame- & Mediapartners adviseert, regelt en ontzorgt lokale en regionale bedrijven op het gebied van marketingcommunicatie. De enthousiaste eigenaar heeft er duidelijk plezier in. “Mooi om ondernemers adequaat en no nonsense van dienst te kunnen zijn. Daarmee kun je je het beste onderscheiden.”

Met 30 jaar ervaring in marketingcommunicatie bij landelijke retailers besluit Jos Jansen in 2003 voor zichzelf te beginnen. “Ik heb het geluk gehad om mij bij mijn voormalige werkgevers in diverse disciplines te kunnen ontwikkelen. Die kansen heb ik met beide handen aangegrepen. Toch heb ik alle zekerheden overboord gegooid en ben destijds voor mijzelf begonnen. Om vanaf de andere kant van de tafel kennis en ervaring te kunnen inzetten. Van die beslissing heb ik nog geen dag spijt gehad!”

VISIE Zijn visie is van meet af aan helder. Full service voor uitsluitend lokale en regionale organisaties. “Ik wilde niet zo groot mogelijk worden, maar dicht bij klanten staan, een persoonlijke band opbouwen en pro-actief zijn. Op een manier werken waaraan ik mijn naam wil verbinden.” In Bunnik is Jos vooral bekend omdat hij al meer dan 12,5 jaar optreedt als media-adviseur voor ’t Groentje.

KRACHT Zijn kracht zit in zijn manier van werken: Duidelijk, Eerlijk en Open. “Dat is altijd mijn streven en ook de meetlat waarlangs ik elk contact, advies en project leg om te beoordelen. Vanuit dat principe werk ik. Door altijd vooraf helder te zijn over ontwerp en prijs, voorkom ik discussies achteraf.”

SPIN Wat hij precies doet? “Veel en eigenlijk ook weer niet”, lacht Jos. “Als een spin in het web werk ik al jaren samen met een aantal professionals. Daar staat de naam Reclame- & Mediapartners voor. Mensen die allemaal goed zijn op hun eigen terrein. Dankzij dit netwerk kunnen we vrijwel alles op het gebied van marketingcommunicatie aanbieden. Mediacampagnes, huisstijl, advertorials, drukwerk, promoties. Zowel in print als online. Online en offline kunnen elkaar goed aanvullen en versterken. Zelf zijn wij als bureau ook helemaal online gegaan. De tijd dat we met meerdere mensen in één kantoor werkten is voorbij. Een vaste kantoorplek is overbodig geworden, omdat 95% van onze opdrachten volledig online wordt afgewikkeld. Mijn taak is onder meer om relaties regelmatig te bezoeken, te adviseren en plannen uit te werken.”

PASSIE Anno nu is Jos nog net zo bevlogen en actief als bij de start van zijn bedrijf. Hij straalt plezier en professionaliteit uit, is betrokken, weet waarover hij praat en zorgt dat hij up-to-date blijft door veel over het vak te lezen, te leren en workshops te volgen. “Daarnaast bezoek ik regelmatig beurzen en drukkerijen. Heb laatst nog de grootste onlinedrukker van Duitsland bezocht., waar wij reseller van zijn. Ongelofelijk wat er allemaal mogelijk is. En die kennis deel ik ook graag met mijn klanten.”

www.josjansen.nl / 06 2953 52 65

Stap eens in een deelauto

Van bezit naar gebruik

Marijke Dekker

ODIJK Auto nodig? Overweeg eens gebruik te maken van een deelauto. Een slim, milieuvriendelijk en goedkoop alternatief, vindt André Onwezen, eigenaar van Carteam Autobedrijf Onwezen in Odijk, die het unieke Stapp.in concept sinds kort aanbiedt. En nu met een wel heel aantrekkelijke kennismakingsactie. “Mobiliteit verschuift van bezit naar gebruik. Belangrijk dat particulieren én bedrijven nu ook daarvoor bij ons terecht kunnen.”

Het familiebedrijf is al 57 jaar een begrip in de regio en voor velen een vertrouwd adres. De van oudsher Ford-dealer biedt anno nu een totaalpakket aan, zoals verkoop, service en onderhoud van alle merken, een benzinepomp en een wasserette. Bovendien is het bedrijf erkend Ford-reparateur.

STAPP.IN Dat aanbod is nu uitgebreid met het Stapp.in concept. Een uniek concept, waarbij klanten via een app een deelauto kunnen reserveren, per uur of dag afrekenen, en niet afhankelijk zijn van de openingstijden van het autobedrijf, omdat de auto ook via dezelfde app kan worden geopend. Mensen die niet over een smartphone beschikken, kunnen gewoon terecht bij autobedrijf Onwezen. Het team regelt het graag voor u.

BESCHIKBAAR De deelauto’s staan op een vaste plek en er is áltijd een auto beschikbaar, belooft André Onwezen. “Er staan twee auto’s in Odijk en één in Werkhoven. Als er meer nodig zijn, zorg ik er persoonlijk voor dat ze op het afgesproken tijdstip klaarstaan. 100% beschikbaarheid. Dat garandeer ik. Ik doe graag een stap extra. Die persoonlijke service zijn klanten ook van ons gewend.”

Het delen van auto’s biedt tal van voordelen, zegt Johanna van Emst, accountmanager bij Stapp.in. “Goed voor het milieu én de portemonnee. En het past bij de nieuwe mobiliteitsbehoeften. Van bezit naar gebruik. Meer gemak en flexibiliteit en minder kosten. Mobiliteit op maat. ”

Volgens haar is het goed om een vergelijking te maken tussen de kosten van een eigen auto en een deelauto. “We beseffen vaak niet wat onze auto kost. Uit onderzoek blijkt dat een tweede auto 96% van de tijd stilstaat. Al die tijd lopen vaste lasten gewoon door.”

ZAKELIJK Ook voor de zakelijke rijder is een deelauto ideaal, stelt Van Emst. “Het kan interessant zijn om bij bedrijven enkele deelauto’s neer te zetten. Ook kan er gedeeld worden met andere bedrijven of particulieren. Ik denk graag mee.”

CREDITS Mensen die gebruik willen maken van een deelauto, kunnen zich met de app Stapp.in registreren. Het abonnement kost 12,50 euro per maand, voor het gebruik betaalt u een credit per uur of 7 credits per dag. Een credit kost 7euro en is inclusief 15 kilometer brandstof. Er geldt geen minimumleeftijd. Auto’s zijn vooraf te reserveren.

KENNISMAKINGSACTIE Interesse? Probeer geheel kosteloos en vrijblijvend een maand lang een Stapp.in deelauto uit. U betaalt geen abonnementskosten en mag 75 kilometer gratis rijden.

Kijk voor meer informatie op www.stappin.nl of download direct de Stapp.in app.

Vlnr Sander, Esther en André Onwezen bij één van de Stapp.in auto’s. 

Foto: Marijke Dekker

Genieten van ambachtelijke tapas en bites

Onbeperkt genieten van internationale mini-gerechten

Marijke Dekker

BUNNIK Gasten verrassen met pure, creatieve tapas en bites uit de internationale keuken. Dat is de kracht van het Bunnikse restaurant Rodaen. De ware kunstwerkjes zijn een lust voor het oog en zien eruit om in te bijten. En dat mag. In onbeperkte mate zelfs. Het vriendelijke en gastvrije personeel heet u graag welkom.

Bij Rodaen kunt u genieten van pure en creatieve mini-gerechten met als basis dagverse ingrediënten. “Onze koks bereiden de gerechten na bestelling à la minuut”, vertelt eigenaar Co Mol. “Dus geen kant-en-klare, opgewarmde hapjes, maar ambachtelijk bereide gerechten, waarbij zo veel mogelijk gebruik gemaakt wordt van verse (streek)producten.”

PRESENTATIE De mini-gerechtjes zijn bovendien een lust voor het oog, zegt bedrijfsleider Sebastiaan Dijk. “De presentatie is net zo belangrijk. Elk bord ziet er mooi uit. Bestelt iemand ossenhaas als bite? Dan krijgt hij of zij behalve een prachtig stukje kwaliteitsvlees ook wat aardappeltjes en groenten voorgeschoteld. Een volwaardig gerecht, maar dan in het klein. Ook desserts zien er fantastisch uit. Aan elk gerechtje wordt alle zorg besteed: op het gebied van bereiding, presentatie en natuurlijk ook bediening. Dat heeft te maken met onze passie, met de liefde voor het vak.”

INTERNATIONALE KEUKEN De kaart, die regelmatig ververst wordt, kent tal van spannende, internationale tapas en bites. Zo kunnen durfals kiezen voor bijvoorbeeld gekarameliseerde sprinkhanen en calamares à la Romana als voorgerechtjes, terwijl minder avontuurlijk ingestelde gasten kunnen genieten van rauwe ham met meloen of een garnalencocktailtje.

Ook bij de hoofdgerechtjes en nagerechtjes is er volop keus: van sateetje van kippendijen en hamburgertje tot Thaise kip curry en bapao met pekingeend en van Eton mess tot chocotaartje.

ONBEPERKT Van de ruime keuze in tapas en bites kunt u voor 27,95 euro per persoon onbeperkt genieten. Per ronde kunt u twee gerechtjes kiezen. Kinderen tot en met 10 jaar betalen slechts 1 euro per leeftijdsjaar.

SPECIALE WENSEN Glutenvrij, lactosevrij of andere dieetwensen? “Geen enkel probleem”, zegt Co. “We zorgen dat het in orde komt. Als iemand lactose-intolerantie heeft, zorgen we dat er bijvoorbeeld sojamelk in huis is. En als het er niet is? Dan ga ik het alsnog persoonlijk halen!”

LUNCH Natuurlijk zijn gasten ook welkom voor koffie, lunch of borrel. Zeker in combinatie met de gratis wifi is de horecagelegenheid daardoor ook voor ‘zakelijke gasten’ interessant.

KERST Rodaen is ook beide kerstdagen geopend. Vergeet niet tijdig te reserveren.

Rodaen is gevestigd op de Stationweg 3 in Bunnik. Kijk voor meer informatie op www.rodaen.nl.

Bedrijfsleider Sebastiaan Dijk (links) en eigenaar Co Mol van Rodaen: tapas, bites and more.

Foto: Marijke Dekker

“Wij realiseren uw droomkeuken”

Keukenstudio Beelen viert 40-jarig jubileum

Marijke Dekker

ODIJK Een aardbeirode keuken met een afwijkende opstelling en voorzien van ingebouwde apparatuur van topkwaliteit. Geen probleem voor Keukenstudio Beelen in Odijk. “’Nee’ is bij ons geen antwoord. Wij doen ons uiterste best om alle wensen te realiseren. Als perfectionistische vakidioten leveren wij echt maatwerk.”

Keukenstudio Beelen, dat 40 jaar geleden als Beelen en Van Leusden begon, is geen ‘standaard’ keukenleverancier. Eigenaren Rob Beelen en Katrien Varenhorst halen alles uit de kast voor hun klanten. “Onze kracht is dat we kunnen bouwen wat de klant wil”, vertelt Katrien. “We kunnen alles aanpassen en op maat maken.”

ANDERS Te gekke wensen bestaan niet. “We gaan daarin ver, heel ver. We kiezen niet voor de makkelijke weg, maar begeven ons buiten de begaanbare paden. De klant staat immers altijd op nummer 1. We laten graag zien wat we allemaal in huis hebben en kunnen ontwerpen, bouwen en renoveren.”

PRIVATE LABEL Rob en Katrien zijn sinds 2013 de trotse eigenaren van hun eigen keukenmerk by BEELEN private label. Hoge kwaliteit, het beste beslag en ladegeleiding, extra dikke achterwanden en fronten in de meest mooie afwerkingen, kenmerken de keukens uit de by BEELEN private label-collectie. “De keukens laten we maken in een kleine Nederlandse keukenfabriek”, licht Rob toe. “Echte Nederlandse makelij dus. Met de by BEELEN private label-collectie ontwerpen en bouwen we alles naar de specifieke wensen en ideeën van de klant. Werkelijk alles kunnen wij op maat maken, niets hoeft standaard te zijn.”

Keukenstudio Beelen levert niet alleen compleet nieuwe keukens, ook voor renovatie en gedeeltelijke vervanging van bestaande keukens kunnen klanten hier terecht. Nieuwe deurtjes, een andere oven, een nieuw werkblad, alles kan.

PERFECTIONISTEN De klant kan tijdens het hele proces – van oriënterend gesprek via advisering en ontwerp tot oplevering – rekenen op een stapje extra. “Wij nemen alle zorg bij de klanten weg”, zegt Rob. “We begeleiden het hele traject en we zijn het enige aanspreekpunt voor de klant. Daarbij werken we samen met een vast aantal bedrijven uit de regio, zoals installateurs, schilders, tegelzetters en stukadoors. We zijn perfectionisten. De keuken moet gewoon goed zijn en de klant tevreden.”

OPEN DEUREN Keukenstudio Beelen viert haar 40e verjaardag met aantrekkelijke acties, waarvan de meeste op de Open Deuren Dag van start gaan. Zo is er voor elke bezoeker een attentie en elke 40e gast krijgt een speciaal cadeau. Verder zijn er demonstraties van de Atag fusion wok brander en de Miele stoomoven XXL, zijn er versbereide hapjes en kunt u zich vergapen aan The Golden One Quooker, de speciale limited edition van de bekende kokendwaterkraan. En koopt u tijdens de Open Deuren Dag een Quooker, dan wordt deze gratis gemonteerd.

SHOWROOMKEUKENS Op zoek naar een kwaliteitskeuken voor een niet-gangbare prijs? Kom dan zéker op 1 oktober naar Keukenstudio Beelen. In de showroom moet ruimte worden gemaakt voor nieuwe keukens en dus worden de huidige showroommodellen voor zéér aantrekkelijke prijzen aangeboden.

OMRUILACTIE Ook na de Open Deuren Dag heeft de Keukenstudio mooie acties in petto. Zoals de omruilactie van gaskookplaten naar inductieplaten. Katrien: “Een unieke actie. Mensen die hun oude gaskookplaat inleveren, kunnen met een flinke korting een inductiekookplaat kopen.” De reden? Gas wordt schaars en het gebruik ervan kan bovendien onveilig zijn voor ouderen, zegt Katrien. “We nemen als MVO-bedrijf duurzaamheid en veiligheid erg serieus. Deze actie is dan ook heel bewust gekozen.”

Fotobijschrift: Katrien Varenhorst en Rob Beelen voor een van de keukens in hun showroom aan de Zeisterweg in Odijk.

Foto: Marijke Dekker

Van betonlook tot houtlook

Tegels in alle soorten en maten

Marijke Dekker

HOUTEN Op zoek naar een nieuwe vloer? Stap dan eens binnen bij DECO XL in Houten. In de grote showroom aan de Peppelkade 13A vindt u een ruime keuze aan vloer– en wandtegels. Eigenaar en Brabander Wim van Lieshout adviseert u graag en vakkundig. “Het geeft een goed gevoel als een klant tevreden is.”

Wim van Lieshout krijgt, als zoon van een tegelzetter, het vak al met de paplepel ingegoten. Met veel kennis en ervaring in de rugzak begint hij in 2007 voor zichzelf, in september 2015 betrekt hij het huidige pand en een jaar later breidt hij flink uit.

SHOWROOM In de nu 266 m2 grote showroom kan hij mensen inspireren en adviseren over tegels in alle soorten en maten, voor woonkamer, sanitair en zelfs terras. Allemaal van goede kwaliteit, mooi én betaalbaar. “Er zijn tegenwoordig zulke prachtige tegels verkrijgbaar. Keramische tegels met een houtlook bijvoorbeeld: niet van hout te onderscheiden. De nerf, soms zelfs de knoest, het lijkt als twee druppels water op hout. Maar je hebt wel de praktische voordelen van tegels: eenvoudig in onderhoud, goedkoper, hard en slijtvast. Bovendien is de combinatie met vloerverwarming ideaal. Hout is toch levend materiaal: dat gaat trekken, moet je schuren, boenen en eventueel lakken. Bij tegels haal je een dweil erover, en klaar ben je.”

BETONLOOK Natuurlijk is er ook volop keus op het gebied van tegels met betonlook – de trend van het moment. “Ook daarbij tal van mogelijkheden”, vertelt Wim. “Mooi om bijvoorbeeld vloer én een wand of bijvoorbeeld tussenmuurtje op deze manier te betegelen. Zeker in combinatie met puur, wit sanitair is het resultaat een prachtige, tijdloze badkamer.”

INSPIRATIE Om mensen te inspireren zijn er in de showroom badkamertjes nagebouwd. “Stijlkamertjes met telkens een andere combinatie van tegels en sanitair. Op die manier krijgen klanten al een goed beeld van het uiteindelijke resultaat thuis. Het sanitair is van Plieger, een mooi kwaliteitsmerk, waarvoor wij dealer zijn, maar voor mensen die het ‘merk’ minder belangrijk vinden, bieden wij ook badkamermeubels van andere merken.”

EERLIJK De kracht van DECO XL is niet alleen het ruime assortiment, maar ook zeker de vakkennis van Wim en de service die hij biedt. Hij adviseert graag, denkt mee, en is volkomen eerlijk. “Soms adviseer ik zelfs niet voor tegels te kiezen, of stuur ik mensen door naar een ander bedrijf. Laatst was een klant zó tevreden over dit eerlijke advies, dat ze alsnog terugkwam voor tegels voor een andere ruimte. Ook belangrijk: advies is altijd vrijblijvend.”

Standaard geeft Wim bij interesse een monstertegel mee naar huis. “Een tegel moet je in je eigen huis zien”, stelt hij. “Lichtinval bijvoorbeeld doet zo veel. Dat kan een andere kleur opleveren.”

De tegelzetter van DECO XL komt de gekozen tegels graag vakkundig leggen, maar het is ook mogelijk de tegels op te halen en zelf aan de slag te gaan.

Kijk voor meer informatie op Facebook of op www.deco-xl.nl.

Eigenaar Wim van Lieshout van DECO XL.

Foto: Marijke Dekker

Met liefde voor het ambacht

Woning- en meubelstoffering

Marijke Dekker

WIJK BIJ DUURSTEDE Mooie kwaliteitsstoffering van vloeren, ramen, wanden en meubels. Met oog voor detail en ouderwetse liefde voor het ambacht. Dat is al ruim 30 jaar de passie van André Smit van het gelijknamige stofferingsbedrijf. “Ik kies dan ook  bewust voor kwaliteit en echt maatwerk. Zo blijft het leuk om mooi stoffeerwerk af te leveren en mensen blij te maken.”

Vakmanschap en persoonlijke benadering staan centraal bij het familiebedrijf, waarmee opa Willem ruim 80 jaar geleden in Wijk bij Duurstede begon. Vader André legde het accent in de toenmalige kledingzaak meer op stoffering, en de huidige eigenaar – eveneens André – zette die lijn zo’n 30 jaar geleden voort. In 2006 verhuisde de zaak van de Oeverstraat naar bedrijventerrein Broekweg, waar nu een showroom en een werkplaats gevestigd zijn.

COLLECTIE Naast veel knowhow en ervaring heeft André Smit Stoffering een uitgebreide, eigentijdse collectie in huis. Zo kunt u er terecht voor een ruime keuze aan gordijnen, vitrages, inbetweens, vouwgordijnen, binnenzonwering, tapijt, karpetten, traplopers, marmoleum, vinyl, pvc-stroken, meubelstoffen, stoffeerfournituren en onderhoudsproducten. André kiest daarbij bewust voor vrijwel uitsluitend A-merken: “Kwaliteit staat voor mij voorop. Ik moet volledig achter het product kunnen staan.”

GORDIJNEN Op het gebied van raambekleding biedt het bedrijf een ruime keus en is er voor elke smaak, stijl én portemonnee iets te vinden. Zoals de scherp geprijsde Else-collectie van het merk Vadain. “Prachtige kwaliteitsgordijnen”, vindt André. “Omdat zelfs het maakwerk bij de prijs is inbegrepen, kunnen ze voor een heel betaalbare prijs op maat worden gemaakt. Echt een aanrader.”

SMARTSTRAND Ook veel keus in vloeren. Zoals de onderhoudsvriendelijke en sterke pvc-stroken – ook in houtlook verkrijgbaar - of het ecologisch vriendelijk, duurzame Smartstrand tapijt. André: “Een prachtig, ijzersterk tapijt met een luxe, warme uitstraling, gemaakt van de suikers uit maïs en polyester. De vezels zijn vlekbestendig, zodat zelfs moeilijke vlekken zoals mosterd en rode wijn eenvoudig kunnen worden verwijderd. Bovendien voelt het tapijt, dat in diverse diktes en kleuren verkrijgbaar is, zacht aan.”

MAATWERK Klanten kunnen rekenen op een persoonlijke benadering, stelt André. “Ik neem de tijd om naar wensen en eisen te luisteren, te inspireren, te begeleiden en mee te denken. Zo is het belangrijk om te weten hoe een meubelstuk wordt gebruikt. Zit er af en toe iemand op, of wordt het intensief gebruikt? Het advies voor een specifieke stof is daarvan afhankelijk. Dat geldt natuurlijk ook voor gordijnen en vloeren.”

Interesse? Maak een afspraak door te bellen naar 06 4801 4609 of bezoek op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur de showroom aan de Langkamp 3.06 (bedrijventerrein Broekweg). Kijk voor meer informatie op www.andresmitstoffering.nl.

Ook voor het opnieuw stofferen van meubels kunt u terecht bij André Smit Stoffering.

Foto: Marijke Dekker

De kunst van het weglaten

Bleeker Concepts Interieurarchitecten maakt graag kennis met u

Marijke Dekker

HOUTEN Dat creativiteit om bijzondere interieurconcepten te ontwerpen en de knowhow om projecten ook daadwerkelijk binnen het gestelde budget te realiseren, hand in hand kunnen gaan, bewijst het in Houten gevestigde bureau Bleeker Concepts Interieurarchitecten.

Retailconcepten voor Prénatal, Hunkemöller, Lief!, Spa Cube, Nike Barcelona en Ten Cate. Het is slechts een greep uit de projecten waaronder Margareth Bleeker en Theo Franssen, oprichters van Bleeker Concepts, samen met hun gedreven team een handtekening plaatsten.

Het bureau, dat tijdens de Open Deuren Dag op 1 oktober precies tien jaar bestaat, is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van met name retail-concepten. Enkele jaren geleden besloten de eigenaren de blik te verruimen en ook ontwerpen te maken voor (her)ontwikkeling, openbare ruimten, kantoorinrichting, zorg, horeca en inmiddels ook voor particulieren.

EYE-OPENERS “Als interieurarchitecten denken wij van binnen naar buiten”, vertelt Theo Franssen. “De architect is vaak vooral bezig met de buitenkant: is het een mooi huis, voldoet het aan de normen? Wij kijken naar de indeling, naar relaties tussen ruimten, naar lichtval en hoogte. Wil je de keuken wel aan die kant? Past een tuingerichte woonkamer bij jullie leefsituatie? Aan welke kant komt de zon op? Wil je daar zitten? Komt er niet te weinig daglicht in de woonkamer? Vaak hebben bewoners en architect daarover onvoldoende nagedacht en zijn het echte eye-openers.”

RUST EN RUIMTE Door de standaardpaden te verlaten en buiten de kaders te durven treden, ontstaan er vaak nieuwe ontwerpen, specifiek gericht op de wensen van de gebruikers of bewoners. “Wij passen de kunst van het weglaten toe zonder steriel te worden. Het kiezen voor de juiste combinaties van kleuren en materialen is van groot belang, evenals de juiste verhouding in kunst- en daglicht. Wij creëren een harmonieuze en rustgevende omgeving.”

De aanpassingen kunnen ver gaan. “Onlangs hebben we in een woning alle binnenmuren verwijderd en/of verplaatst, badkamers, toiletten en de trap vervangen en over twee woonlagen de woning uitgebreid. En in een ander huis verplaatsen wij momenteel de keuken van de achterkant naar de voorzijde.”

KRACHT De twee eigenaren van het bureau vormen een ijzersterk duo. Margareth Bleeker, die afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten en later ‘The Degree of Master of Arts Interior Design’ behaalde, is samen met haar team het creatieve brein achter alle ontwerpen. En Theo Franssen, die zich als bouwkundige specialiseerde in proces- en projectmanagement, is verantwoordelijk voor de realisatie van de ontwikkelde concepten. Hij houdt zich vooral bezig met kostenramingen, vergunningaanvragen, aanbestedingen en het managen van de uitvoering.

“Daar ligt onze kracht”, zegt hij. “De combinatie van het bedenken én kunnen realiseren van creatieve, originele, passende concepten. Binnen de afgesproken tijd en met bewaking van kwaliteit en kosten. Immers: wat wij bedenken, is er nog niet. Wij verkopen emotie.”

OPEN DEUREN DAG Hoewel het bureau, dat sinds 2015 in Houten is gevestigd, tal van nationale en internationale projecten op haar naam heeft staan, heeft het nauwelijks projecten in de Kromme Rijnstreek. Reden om dit jaar mee te doen aan de Open Deuren Dag 2016. “Hoewel de deur bij ons altijd open staat, hopen we mensen te ontvangen die nu misschien wat makkelijker over de drempel stappen. Wij maken graag kennis met onze omgeving!”

Deel deze pagina