Rabobank, de dichtbij-bank

Vertrouwd en laagdrempelig

Marijke Dekker

HOUTEN Met het samenstellen van een team adviseurs, speciaal gericht op  Houten, wil de Rabobank een echte dichtbij-bank zijn. Het team bestaat uit  deskundige, bevlogen Rabo-adviseurs die in Houten leven, wonen, werken, sporten en boodschappen doen. Herkenbare, vertrouwde gezichten. Mensen met hart voor Houten en Houtenaren. Die weten wat hier leeft. Mensen die zichtbaar, aanspreekbaar en altijd beschikbaar zijn. “Particulieren en ondernemers, jong en oud, we zijn er voor alle Houtenaren.”

De Rabobank gaat met deze aanpak terug naar haar ‘roots’. Terug naar een maatschappelijk betrokken, laagdrempelige bank in het dorp, waar mensen werken die weten wat er leeft, zegt Quido Timens, financieel adviseur bij het marktteam Houten. “Begin dit jaar zijn er marktteams gevormd, waaronder een team van 34 Rabobank-medewerkers voor de gemeente Houten. Een team waarin alle disciplines vertegenwoordigd zijn. Zowel voor particuliere als zakelijke klanten. Mensen met kennis over de financiële producten, mensen die naar klanten luisteren en een gedegen advies kunnen geven. Uiteraard maatwerk. Maar ook mensen die allemaal zelf Houtenaar zijn. Met voelsprieten voor wat er in de lokale samenleving leeft.”

STEUNTJE IN DE RUG Vanuit de lokale betrokkenheid steunt  de Rabobank lokale organisaties belangeloos  via het ‘ Steuntje in de rug’. “Zoals laatst de Voedselbank”, vertelt Quido. “Maar ook bijvoorbeeld het Houtens Hulppietje, Oranjevereniging Schalkwijk, Van Houten & Co en stichting Buitenwereld hebben we de helpende hand kunnen toesteken. Lokaal bedacht, lokaal ingevuld.”

HEEMLANDEN Ook op andere manieren profileert het team zich als de dichtbij-bank voor Houten. Zo heeft Quido onlangs gastlessen verzorgd voor 4-VWO-klassen op De Heemlanden. “De leerlingen kregen de opdracht een financieel adviesbureau op te zetten. Een mooie samenwerking met een middelbare school. Leuk om zo lokaal bezig te zijn.”

[CLUBKAS] Het lokale verenigingsleven kan meedoen aan  de Rabo Clubkas Campagne. René Goudkade, risicospecialist verzekeringen: ‘Leden van de Rabobank kunnen stemmen op deelnemende verenigingen en bepalen zo het bedrag dat de vereniging ontvangt. Omdat dit initiatief voor de regio Houten nieuw is, is er op 15 mei een informatiebijeenkomst op het kantoor in Houten. Verenigingen kunnen zich hiervoor opgeven door een mail te sturen naar communicatie.rh@rabobank.nl.

KRACHT Kracht van de Rabobank is de combinatie van nabijheid en lokale herkenbaarheid, en een sterke, stabiele organisatie op de achtergrond. “De Rabobank is een solide bank met veel deskundigheid”, stelt financieel adviseur Henry Bos. “Ons team heeft toegang tot die specifieke kennis en daarvan profiteren onze klanten. In Houten hebben we zowel op zakelijk als op particulier gebied kennis in huis. De bank is op de achtergrond groot en lokaal sterk.”

Meer weten? Kijk op www.rabobank.nl/rh, bel (030)224 66 66 (030) 224 66 66 of kom gerust eens langs. U bent meer dan welkom, zowel tijdens openingstijden als op afspraak in de avonduren.

Vlnr René Goudkade, Henry Bos en Quido Timens.

Foto: Marijke Dekker

De ceremonie van je leven!

Warm, creatief, bijzonder

Marijke Dekkr

ODIJK Een bijzonder moment in je leven verdient een waardevolle herinnering. Vanuit die gedachte is Vera Boonen-Galekop met Ceremooiste gestart. Warme, unieke ceremonies die naadloos aansluiten bij de betrokkenen. “Er is maar één kans om het goed te doen. En die moet ten volle worden benut. Altijd!”

“Een huwelijk, een uitvaart, het zijn momenten die een bijzondere en passende ceremonie verdienen”, zegt Vera. “Hoe fijn is het om te kunnen terugkijken op een ceremonie die precies bij jou en de situatie past? Een ceremonie met de juiste sfeer, de juiste woorden, en een mooie rode draad. Een ceremonie die je raakt, die je in je hart meeneemt.”

UITVAART Een afscheid-op-maat is mooi én belangrijk voor het rouwproces. Vera kan, ook dankzij haar ervaring als uitvaartvrijwilliger en trouwambtenaar, een toegevoegde waarde creëren. Juist ook voor mensen die niet (meer) kerkelijk betrokken zijn. Ze is gewend de juiste woorden te kiezen en voor grote groepen te spreken. Haar aanpak is warm, eigentijds en laagdrempelig.

Een afscheidsceremonie moet passen bij de overledene én de directe nabestaanden. “Samen met de familie ga ik op zoek naar de rode draad in iemands leven, naar woorden en symbolen waarmee we de mens van wie we afscheid nemen én de achterblijvers, recht doen. En eventuele sprekers pas ik naadloos in het geheel in.” Ook wie het eigen naderend afscheid inhoudelijk vorm wil geven, kan bij Vera terecht.

Qua locatie is er ook vaak veel mogelijk. “Een bijzondere locatie, anders dan een aula, kan een heel andere sfeer oproepen, waardoor het afscheid laagdrempeliger en intiemer wordt.”

Vera, die graag samenwerkt met de uitvaartverzorger die nabestaanden kiezen, biedt tal van mogelijkheden om de ceremonie vorm te geven. “Ook in het leiden van de ceremonie, het schrijven van een In Memoriam en het ondersteunen van nabestaanden bij het schrijven van hun eigen persoonlijk afscheidswoord schuilt mijn kracht.” Dat betekent luisteren, de tijd nemen, sfeer proeven, vertrouwen opbouwen. “En gebruikmaken van mijn ervaring, creativiteit en oprechte betrokkenheid. Mooi om juist in zo’n kwetsbare periode iets te kunnen betekenen. Als ik naderhand terug hoor dat mensen geraakt zijn en dat het afscheid mooi en goed was, ben ik dankbaar.” 

HUWELIJK Trouwplannen? “Ruim vijftien jaar ervaring leert dat de ceremonie rondom het Ja-woord de toon zet voor de sfeer tijdens de rest van de dag. Elk bruidspaar verdient dan ook een leuke trouwambtenaar.” Natuurlijk kun je erop gokken dat een gemeente je een trouwambtenaar toewijst die het beschikbare halfuur onvergetelijk maakt. Maar je kunt ook de regie zelf in handen houden en kiezen voor Ceremooiste. Ook nu ligt haar kracht in haar warmte, creativiteit en betrokkenheid. “Geen 13-in-een-dozijn-ceremonie. Maar uniek, persoonlijk, anders dan anders. Passend bij het bruidspaar. En natuurlijk: alle tijd!

Er is echt geen reden om met minder genoegen te nemen.”

Meer informatie? 06-24618416 of www.ceremooiste.nl.

Vera Boonen van Ceremooiste.

Foto: Okan Okkuscu

Verzekeringsadvies om de hoek

Nu ook in gemeente Bunnik en Heuvelrug

Marijke Dekker

COTHEN Persoonlijk en eerlijk advies over alle denkbare verzekeringen. Van deskundige, betrouwbare mensen die u en uw regio kennen. Met heldere oplossingen, bekende gezichten en korte lijnen. En zonder winstoogmerk. Daarvan bent u bij Onderlinge Verzekeringen Cothen verzekerd. “En als er winst is gemaakt, krijgen klanten een deel van de premie terug.”

Het Cothense bedrijf kent een rijke historie, vertelt Kees Mocking, die gedreven over het adviesbureau vertelt. Hij volgde in 1986 zijn vader Mans op, die sinds de jaren 60 de scepter had gezwaaid, en bouwde het samen met het bestuur uit tot een succesvol bedrijf waarin hij samenwerkt met zijn vrouw Marian, zus Jozé en zoon Mark. Alle vier volledig gediplomeerd.

Onderlinge Verzekeringen Cothen, al jaren een begrip in de regio, wil nu ook haar diensten aanbieden aan particulieren, zzp’ers, MKB en agrariërs in Bunnik, Odijk en Werkhoven.  “Nu de backoffice elders zit, hebben wij tijd en ruimte om ons gebied te vergroten.”

KRACHT De kracht van het bedrijf zit onder meer in het coöperatieve karakter, vertelt Kees. “Wij werken zonder winstoogmerk en zonder aandeelhouders. De aandeelhouders zijn onze relaties zelf.”

DICHTBIJ Een ander sterk punt is de nabijheid. Niet alleen is het bedrijf fysiek dichtbij, ook telefonisch heeft de klant in no-time de juiste persoon te pakken, zegt Kees. “Geen anonieme gezichten of doorverbinden. Korte lijnen, bekende gezichten.”

Het bedrijf laat zich in haar adviezen leiden door wat het beste is voor de klant. Kees: “We zijn 100% onafhankelijk en doen zaken met vrijwel alle verzekeraars.”

KORTING Prijstechnisch kan het interessant zijn om de verzekeringen door Onderlinge Verzekeringen te laten regelen. “We hanteren een pakketkortingsysteem. Hoe meer verzekeringen een klant bij ons onderbrengt, hoe hoger de korting oploopt.”

THUIS IN DE REGIO En het team weet wat er speelt in de regio. “Neem de fruitteelt. Wij kennen de specifieke risico’s, begrijpen wat fruittelers bedoelen en willen verzekeren.”

SOCIAAL Er zijn stevige banden met de regio. Onderlinge Verzekeringen Cothen sponsort al jaren tal van verenigingen in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede, en er zijn concrete plannen om ook voetbalvereniging Bunnik 73 en hockeyclub Kromme Rijn financieel te gaan ondersteunen. Bovendien is de familie Mocking op allerlei plekken in de samenleving als vrijwilligers actief.

TEVREDEN Klanten zijn tevreden, waarderen vooral de persoonlijke aanpak en de combinatie van ouderwetse dienstverlening en moderne hulpmiddelen. “En ze weten dat het in goede handen is”, vult Kees aan. “Dat betekent ook dat onze klanten ons vertrouwen. Vertrouwen is de basis. Bovendien moet je doen waar je goed in bent. En verzekeren? Dat doen wij graag!”

Meer weten? Kijk op www.onderlingecothen.nl. De adviseurs staan ook ’s avonds en op zaterdag op afspraak graag voor u klaar.

Vlnr Kees Mocking, Marian Mocking en Jozé Mocking

Foto: Marijke Dekker

101 jaar oud, maar vitaler en frisser dan ooit

Mode van nu, service van toen

Of u nu op zoek bent naar een fris lentetuniekje, een feestelijke jurk, een goed gesneden kostuum of juist een trendy shirt, u slaagt bij Van Eck & Rigters Mode. Het bedrijf, dat al 101 jaar aan de Veldpoortstraat is gevestigd, heeft precies de kleding in huis die u zoekt: eigentijds, met een goede pasvorm en van de allerbeste kwaliteit. En natuurlijk is er voor iedereen het persoonlijke contact, het deskundige advies, de ouderwetse service en de glimlach van eigenaren Kym en Caroline Rigters en hun vakkundige medewerkers. Kortom, hèt adres voor mode voor jong en oud, voor de vrouw en de man anno nu.

De nieuwe afdeling met damesmode, die eind 2015 ter ere van het 100-jarig bestaan werd geopend, is inmiddels een groot succes, vertellen Kym en Caroline. “Vrouwen van alle leeftijden slagen bij ons. Van twintigers tot 90-plussers, iedereen vindt wel iets van haar gading. We hebben dan ook eigentijdse kleding van verschillende merken. Inmiddels hangt er weer een nieuwe, frisse voorjaarscollectie in de winkel.”

Dames kunnen er terecht voor vlotte, eigentijdse en comfortabele kleding van kwaliteitsmerken zoals Betty Barclay, Frank Walder, Olsen, Bloomings, iN FRONT, Dolce Vita, Elvira, In Shape en Poools. De broekencollectie is nog uitgebreider, en biedt ook Gardeur en Zerres.

Ook steeds meer mannen weten de winkel, die vorig jaar ook zelf in een nieuw jasje is gestoken, weer te vinden. Van Eck & Rigters biedt immers beslist niet alleen de ‘klassieke, degelijke kleding’, maar heeft ook trendy mode in huis. Er is weer een mooie collectie van kwaliteitsmerken ingekocht, zoals State of Art – waaronder de gloednieuwe racelijn Panamericana -, Fellows, No Excess, Mac, Alberto, Meyer, Ledub, Olymp en het huislabel Marco Manzini.

Van Eck & Rigters staat bovendien garant voor een gezellige sfeer, vakmanschap, op maat gesneden advies, persoonlijk contact, een kopje koffie en 'ouderwetse' service. Is de broek te lang? Dan kan het vermaakt worden. Kledingstukken op zicht mee? Geen probleem. Toch ruilen? Ook geen punt.

Kom eens shoppen in het gezellige hart van Wijk bij Duurstede en loop gerust binnen bij Van Eck & Rigters. U bent van harte welkom.

Open uw deuren tijdens de Open Deuren Dag

Laat zien wat uw bedrijf doet

 

Marijke Dekker

 

Ondernemers, organisaties en instellingen in de regio Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede hebben op zaterdag 1 oktober de unieke kans om zich eens op een andere wijze te presenteren tijdens de Open Deuren Dag 2016. “Wat is er leuker om te laten zien wat je doet en waar je passie ligt?”

De Open Deuren Dag, die dit jaar voor de eerste keer wordt georganiseerd, geeft ondernemers de gelegenheid om de deuren van hun bedrijf wijd open te zetten en particulieren en collega-ondernemers een kijkje achter de schermen te gunnen.

Laagdrempelig
“Mooi om te kunnen laten zien wat zich normaal gesproken achter die gesloten deuren afspeelt, welke producten je maakt, of welke diensten je aanbiedt”, vertelt initiatiefneemster Francien van der Wardt enthousiast. “Op een heel laagdrempelige manier kunnen mensen kennismaken met bedrijven, met de passie van ondernemers, met innovatieve producten, met baanbrekende diensten, met ambachtelijk vakwerk of grootschalige productieprocessen.”

Mensen vragen zich vaak af welke bedrijven er op een bedrijventerrein zitten, zegt Francien. “Dit is een unieke kans om gezamenlijk de deuren een dagje open te gooien.”

De dag biedt bovendien een unieke kans om op laagdrempelige wijze nieuw personeel te werven. Potentiële medewerkers kunnen in een informele sfeer kennismaken met een bedrijf.

Beleving
Ook winkels worden nadrukkelijk uitgenodigd om mee te doen. “Natuurlijk, de deuren van winkels staan op zaterdag al open, maar het is voor het winkelend publiek leuk als er in de winkel iets bijzonders wordt georganiseerd. De verleiding om toch eens even binnen te stappen, de speciale aanbieding of een demonstratie van een nieuw product te bekijken en een kopje koffie te drinken, is dan beslist groter. Ondernemers, verras uw (nieuwe) klanten, maak er een bijzondere beleving van.”

Acties
De initiatiefnemers nodigen ondernemers uit om met creatieve ideeën voor hun eigen bedrijf of een groep van bedrijven te komen. Speciale acties, demonstraties, rondleidingen, alles mag. “Kom met bijzondere, creatieve ideeën. Een loterij met kans op een gratis schoonheidsbehandeling, een demonstratie van een nieuw product, een modeshow, een speciale kortingsactie. Blow us away!”

Promotiepakket
Voor deelnemende organisaties is een aantrekkelijk promotiepakket samengesteld, bestaande uit flyers, posters en een deelnamesticker. Bovendien worden bedrijfsnamen en adresgegevens vermeld in ’t Groentje én op de speciale website open-deuren.nl met daarin een link naar de website van het bedrijf.

Aanmeldingen
Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen al binnen. Zo combineert Keukenstudio Beelen uit Odijk de Open Deuren Dag met haar 40-jarig jubileum en bijbehorende acties, opent RMA Verecos uit Bunnik letterlijk de deuren van de nieuwe locatie en brengt Autobedrijf Onwezen uit Odijk het Erkend Ford Reparateurschap en Carteam onder de aandacht. Ook Choice Travel en Dierenspeciaalzaak De Molen in Bunnik openen gastvrij hun deuren. De laatstgenoemde maakt een mooi bruggetje naar Dierendag, en brengt de nieuwe webshop en vernieuwde winkel onder de aandacht.

De Open Deuren Dag 2016 is een initiatief van de BDU, Francien van der Wardt van Gendi Design, Jos Jansen van Jos Jansen Reclame- en Mediapartners en ’t Groentje.

Kijk voor meer informatie op www.open-deuren.nl

Home Instead Thuisservice

“Wij zijn er om het leven van de senior prettiger te maken”

Marijke Dekker

Senioren die zolang mogelijk veilig thuis willen blijven wonen, maar behoefte hebben aan meer persoonlijke aandacht en praktische ondersteuning, kunnen terecht bij Home Instead Thuisservice. De ook in Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede werkzame organisatie biedt tal van thuisdiensten, die het leven van senioren én hun mantelzorgers aanzienlijk kunnen veraangenamen. Directeur Marion Rombout: “We zijn er voor de senior. Hij of zij bepaalt hoe, wanneer en hoe lang we iets voor hem of haar kunnen betekenen. Samen koffiedrinken, begeleiden naar een arts, door oude fotoboeken bladeren, licht huishoudelijk werk, alles is mogelijk. Altijd. 24/7.”

Belangrijk is dat de senior zelf de regie houdt. “Wij zijn een soort verlengstuk”, vertelt Marion. “We bieden alles wat een senior nodig heeft om gelukkig te leven. Hierbij gaan wij uit van de vraag van de senior. Zo zijn wij bijvoorbeeld elke avond van 23.00 tot 24.00 uur bij een dame die het naar vindt om alleen te gaan slapen.”

De CAREGivers, zoals Home Instead haar medewerkers noemt, zijn bovendien speciaal geselecteerd en opgeleid om ook ondersteuning en begeleiding te kunnen bieden aan senioren met dementie.

Vaste gezichten
Er wordt gewerkt met ‘vaste gezichten’. “Er moet een klik zijn tussen de senior en de CAREGiver”, vertelt Marion. “Wij hebben altijd de menselijke maat voor ogen. Vaak ontstaat er een band, of zelfs een vriendschap. Een vertrouwd gezicht. Soms jarenlang. De relatie staat bij ons centraal. Om die reden komen wij altijd minimaal een uur.”

Home Instead biedt drie categorieën diensten: Metgezelschap, In & Om huis en Persoonlijke verzorging. Daarbij gaat het in de praktijk vaak om een combinatie. Het accent ligt op persoonlijke aandacht en betekenisvolle ondersteuning, zowel praktisch als emotioneel. Om op die manier de kwaliteit van leven te versterken. Medische en verpleegkundige handelingen vallen daar niet onder. Op dat punt wordt wel nauw samengewerkt met andere organisaties zoals Buurtzorg.

Mantelzorgers
Niet alleen senioren zijn enthousiast, ook voor mantelzorgers betekenen de CAREGivers in de praktijk een enorme opluchting. “Mantelzorgers lopen vaak op hun wenkbrauwen”, stelt Marion. “Onze CAREGivers kunnen een zware taak van hun schouders nemen. Voor mantelzorgers betekent het dat ze weer gewoon partner, dochter of zoon kunnen zijn.”

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met klantcoördinator Jolien Keppel via 06- 45634108. Zij maakt graag een afspraak om bij u thuis uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Kijk voor meer informatie op www.homeinstead.nl.

Bas van Schuppen, het nieuwe adres voor uw interieur

"Wij komen graag bij mensen over de vloer"

WIJK BIJ DUURSTEDE - Toe aan een nieuwe vloer? Zin in nieuwe raamdecoratie? Of kan uw woning een likje verf gebruiken? Op momenten dat het u uitkomt, komt Bas van Schuppen graag langs om u te inspireren en te adviseren. En natuurlijk om de nieuwe vloer vakkundig te leggen of de raamdecoratie op perfecte wijze te verzorgen. Een eigen winkel is er niet; vakkennis, ervaring, passie en enthousiasme daarentegen in overvloed. "Wij verzorgen graag alles van A tot Z. Alles in één hand. Het geeft een goed gevoel als het plaatje compleet is en de klant tevreden."

Het concept van Bas van Schuppen Interieur, het bedrijf dat Bas en Joyce van Schuppen in maart startten, is zonder meer vernieuwend te noemen. Klanten hoeven niet naar hen toe te komen; hij of zijn vrouw Joyce komt naar u toe. In de avonduren. Of op andere momenten waarop het u uitkomt. 'Persoonlijk shoppen', zoals de twee het noemen.

Persoonlijk shoppen
"Tijdens zo'n bezoek kunnen we de wensen doorspreken. We zien dan gelijk de ruimte waar het om gaat, kunnen gericht over mogelijkheden vertellen, mensen inspireren, adviseren. Vaak weten mensen al precies wat ze willen. Ook prima." Op basis van het eerste telefoontje of mailcontact ligt de wagen dan al vol met stalen die van pas kunnen komen. Natuurlijk mag de klant de stalen een aantal dagen houden en bij zowel daglicht als kunstlicht bekijken. Bij het ophalen van de stalen wordt de kamer ingemeten en wordt er een offerte uitgebracht.

Van A tot Z
Het bedrijf verzorgt het hele proces: van eerste contact tot en met oplevering en service. Van A tot Z, alles in eigen beheer, zonder inhuur van onbekenden. Het assortiment is indrukwekkend. Bas en Joyce leveren en verzorgen vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, PVC  en marmoleumvloeren, raamdecoratie en trapbekleding, zelfs voor schilderwerk kunt u bij hen terecht. "En wij verkopen alleen merken waar we zelf achterstaan."

Vakmanschap
Vakkennis, betrouwbaarheid en flexibiliteit staan bij het bedrijf centraal en de beide eigenaren hebben er ruime ervaring mee. "Bovendien vullen wij elkaar aan", vertelt Joyce. "Bas is ongelooflijk handig, heeft het met de paplepel ingegoten gekregen, en is opgeleid aan het Hout- en Meubileringcollege in Rotterdam. Bovendien heeft hij ruim 25 jaar ervaring. Echt ouderwets vakmanschap. Ik vul dit graag aan met ervaring in verkoop en advisering op het gebied van interieur."

Mooie dingen maken
Ze zouden niets anders meer willen doen. Bas: "Ik wil met mijn handen werken, mooie dingen maken. Hier ben ik goed in, dit vak blijft lonken. Prachtig om zichtwerk te maken. Je legt een schitterende vloer neer, hangt prachtige raamdecoratie op. Het plaatje wordt compleet. Als het klaar is en de klant tevreden, geeft mij dat een goed gevoel."

Benieuwd wat Bas van Schuppen Interieur voor uw interieur kan betekenen? Kijk op www.basvanschuppen.nl of op de Facebookpagina van Bas van Schuppen Interieur.

Digitale metamorfose om verbeeldingskracht kopers te prikkelen

Impressies die inspireren

WIJK BIJ DUURSTEDE - Een lichte, houten vloer, een andere keuken, twee groene stoeltjes in plaats van een bruine bank, een ronde eettafel en een strakke open haard. Hoe zou een woning die te koop staat, er na een metamorfose uitzien? De meeste mensen die op huizenjacht gaan, moeten een beroep doen op hun fantasie. Maar dat geldt niet voor de kopers van Cicero 22 in Wijk bij Duurstede. Dankzij de makelaar van de verkopende partij, Si-No Makelaars.  

Bijna twintig jaar wonen ze nu in hun prachtige hoekvilla: Jos en Jolanda Evers. Aanvankelijk met de beide dochters, maar inmiddels met hun tweetjes én hond Fred. "Een heel fijn huis, maar we willen nu toch wat kleiner gaan wonen", vertelt Jolanda. In juli 2013 wordt de woning te koop gezet, maar het blijft angstvallend stil. Geen kijkers, en al helemaal geen kopers.

Eind februari 2015 kloppen de twee aan bij een andere makelaar. En met succes. Jolanda: "Een makelaar anders dan anderen. Iemand met verfrissende ideeën, oor en oog voor onze wensen, en persoonlijk contact. Meer en anders dan de 'standaardmakelaar'. We kregen direct allerlei tips. De tuin iets aanpassen, een likje lichtere verf op de kozijnen, kleine dingen die toch verschil kunnen maken bij de verkoop van het huis."

Compleet anders
Ook stelt de makelaar voor visualisaties te laten maken om potentiële kopers een beeld te geven hoe het huis er ook kan uitzien. De 3D-impressies worden gemaakt door Caroline Kouwenhoven. Jolanda is verrast als ze de resultaten ziet: "Ik herkende ons huis niet meer! Het zag er compleet anders uit. Moderner, ruimer, lichter, strakker. Met andere meubels, een houten vloer, een nieuwe keuken, een open haard. Het leek veel groter, anders. Het zou zeker mensen op ideeën kunnen brengen."

Foto's van de digitaal gerestylde begane grond komen - na overleg - op het 'te koop-bord' in de tuin. Ook verschijnen de foto's als extraatje op Funda, evenals een 3D-film door het huis.

De nieuwe aanpak lijkt succes te hebben: de woning is recent verkocht. Aan Jeroen Kok en Astrid Knapen die er samen met hun zoontje Lucas (1,5 jaar) hun droomhuis hebben gevonden. De levensechte impressies hebben daarbij een grote rol gespeeld. "Eigenlijk hadden we aanvankelijk geen interesse in deze woning, maar door een tip van de makelaar en de sfeerimpressies zijn we toch gaan kijken", vertelt Jeroen Kok. "Het huis, de ruimte, het voelde direct goed, maar de impressies hebben ons helemaal over de streep getrokken. We kregen daardoor een goed beeld wat er allemaal met dit huis mogelijk is, wat we met de ruimte kunnen doen. Anders heb je toch heel veel fantasie nodig als je door een huis loopt."

De impressies hebben de nieuwe eigenaren niet alleen het laatste zetje gegeven, vermoedelijk wordt de woning nu ook geïnspireerd op de sfeerbeelden ingericht: "Ze hebben ons echt op ideeën gebracht. Er komt inderdaad een lichtere vloer, de potkachel verdwijnt, en er komt op termijn een nieuwe, lichtere keuken met een andere indeling. Dit huis biedt zoveel ruimte en mogelijkheden. Dat zagen we pas goed dankzij de sfeerimpressies. Uniek!"

[bijschrift foto geïnterviewde]

Tekst en foto: Marijke Dekker

[bijschrift foto sfeerimpressie]

Sfeerimpressie: Caroline Kouwenhoven

Onuitputtelijke mogelijkheden met fotobehang

Een foto als wandbekleding

WIJK BIJ DUURSTEDE - Een felrode telefooncel in hartje Londen, een paradijselijk strandje of een boomgaard in de Kromme Rijnstreek. Welke foto u ook kiest, u kunt er fotobehang van laten maken en het levensgroot op uw muur aanbrengen. Een sterke en unieke vorm van wandbekleding, voor bedrijf en particulier.

Als klanten bij 'Grijs naar Groen', Wijkse leverancier van oplossingen voor duurzame energie, binnenstappen, stappen zij letterlijk in een natuurlijke, groene wereld: op de grond ligt 'gras', dat op de muur lijkt door te lopen, met daarboven een blauwe lucht met wolkjes. "Dit is ook echt bedoeld als inspiratieruimte", vertelt Kees Bakels, eigenaar van 'Grijs naar Groen', "Een ruimte waarin we maximaal willen laten zien wat er mogelijk is op het gebied van duurzame energie. De natuurlijke uitstraling past bij onze producten en is helemaal in lijn met onze huisstijl."

Valkuil
Bakels  koos voor fotobehang na een tip van de eigenaar van drukkerij Den Hoed, die ook hun huisstijl ontwierp. Daarbij dacht hij aanvankelijk zelf meer richting een drukker ontwerp. "Het oorspronkelijke idee was om er een overzichtswand met informatie over duurzame energie en afbeeldingen van onze producten van te maken. Een soort infographic. De drukkerij raadde ons dat uiteindelijk af: het zou echt te druk worden. Dat was echt mijn valkuil. Bovendien zou het niet praktisch zijn als ons assortiment verandert."

Na wat stoeien werd de knoop doorgehakt: de keuze viel op een heel rustige foto met lucht, wolken en gras. Een foto van Istock of Shutterstock.

"De ruimte straalt rust en natuur uit, en is echt één geheel. Een mooie, rustige omgeving. Fotobehang is aanzienlijk duurder en best definitief, maar ik heb er echt nog geen moment spijt van gehad."

Tekst en foto: Marijke Dekker

De keuze voor eigentijds kleding met ouderwetse service en een persoonlijk praatje is niet langer alleen voor mannen weggelegd. Nu eigenaren Kym en Caroline Rigters de zaak hebben uitgebreid met een afdeling damesmode, kunnen ook vrouwen bij de bekende Wijkse kledingzaak terecht. Overigens niet voor het eerst in het bestaan van het nu 100 jaar oude bedrijf: in de beginjaren - tussen 1915 en 1925 - verkocht opa Melis van Eck ook al dames- én herenmode.

Van Eck & Rigters Mode viert 100-jarig bestaan met opening damesmode

"Leuke jurkjes bij Van Eck & Rigters Mode"

WIJK BIJ DUURSTEDE - Een mooie blouse, een modieus jurkje of een leuke shawl. U kunt nu ook voor damesmode bij Van Eck & Rigters Mode terecht, dat dit jaar haar 100-jarig bestaan viert. De feestelijke opening vond vorige week plaats.

Spannend
De eigenaren hebben de afgelopen periode flink wat werk verzet, maar zijn enthousiast. "We hebben er zin in, maar het is wel spannend", vertelt Caroline. "Damesmode is nadrukkelijk anders dan herenmode. We krijgen niet alleen te maken met nieuwe merken en kleuren, maar collecties wisselen ook sneller. Bovendien kopen vrouwen over het algemeen kleding op een andere manier dan mannen. Waar de heren vaak 'omdat ze nu eenmaal kleding nodig hebben' over de drempel stappen, hebben vrouwen vaak gewoon zin in iets nieuws, willen snuffelen, rondkijken, en soms al een lentebloesje kopen als er nog sneeuw ligt."

Dames kunnen er terecht voor vlotte, modieuze en comfortabele kleding van kwaliteitsmerken zoals Betty Barclay, Frank Walder, Olsen, Bloomings, iN FRONT, Sao Paulo, Dolce Vita, en Poools. De broekencollectie gaat nog verder dan deze merkenparade, en biedt ook Gardeur en Zerres. Ten slotte is er scherp geprijsde kleding van Blue Seven en Elvira.

Ook mannen blijven natuurlijk van harte welkom voor weer een schitterende collectie van kwaliteitsmerken waaronder State of Art, Fellows, No Excess, Mac, Alberto, Meyer, Ledub en Olymp.

Natuurlijk allemaal in combinatie met op maat gesneden advies, persoonlijk contact, een kopje koffie en 'ouderwetse' service. Is de broek te lang? Dan kan het vermaakt worden. Graag enkele kledingstukken op zicht mee? Geen probleem. Toch ruilen? Ook geen punt.

Fris jasje
Het pand heeft een metamorfose ondergaan en is nu in een nieuw, fris jasje gestoken. Zelfs Herman van Eck, Kyms vader, heeft op 85-jarige leeftijd dagenlang staan schuren en schilderen om te helpen de winkel de nieuwe look te geven, net als veel andere familieleden en vrienden. Om voldoende vakkennis en menskracht in huis te hebben, zijn twee nieuwe werknemers aangetrokken en komt dochter Ilse regelmatig op zaterdag in de winkel werken.

Van Eck & Rigters is gevestigd op de Veldpoortstraat 8 in Wijk bij Duurstede. Kijk voor meer informatie op www.vaneckenrigters.nl.

Vlnr voormalige eigenaren Herman en Janny van Eck en huidige eigenaren Caroline en Kym Rigters.

Tekst en foto: Marijke Dekker

Morgen feestelijke opening Breunesse Delicatesse

"Het is zoveel méér dan een winkel..."

WIJK BIJ DUURSTEDE - De geur van een versbereide maaltijd, de warme ambiance van brocante meubels, de unieke Van Berkel snijmachine, en in het midden van de zaak de aanblik van een originele olijfboom. Breunesse Delicatesse, dat op 8 januari haar deuren opent, is zoveel méér dan een winkel, zeggen kersverse eigenaren Bart en Charlotte Breunesse. "Er is van alles te zien, te proeven, te ruiken. Het is een belevenis."

Breunesse Delicatesse is bovendien van alle markten thuis. Natuurlijk kunt u er terecht voor overheerlijke delicatessen zoals dagverse sushi, tapenades, nootjes, verse olijfolie, olijven, Hollandse en buitenlandse kaas, fijne vleeswaren van slagerij Mulder, eerlijke thee-met-een-verhaal, koffie, wijnen, handgemaakte bonbons, en door bakkerij Lakerveld gebakken zuurdesembrood. Maar er is meer, veel meer.

Traiteur
Laat uit uw werk of gewoon geen zin om te koken? Laat u dan verrassen door de dagelijks door Bart bereide verse maaltijden en soepen. Gezonde maaltijden, op natuurlijke basis en zonder kleur- geur- en smaakstoffen. "Heerlijk, zo'n grote pan soep, dat ruikt al zo lekker! En elke dag een andere gezonde én betaalbare maaltijd. Het wordt in een open keuken bereid, dus mensen kunnen lekker meekijken." Behalve de kant-en-klare warme maaltijden, zijn er ook koude maaltijden verkrijgbaar, die thuis in de magnetron kunnen worden opgewarmd.

Catering op maat
Wilt u liever dat Bart bij u thuis komt koken? Of wilt u de hele catering laten verzorgen? Ook dat is mogelijk. Het echtpaar verzorgt catering op maat, voor kleine en grote gezelschappen, voor verjaardagen en bruiloften, van champagne met amuse tot broodje hamburger. "Alles is mogelijk." Op verzoek kunnen de beide old timer VW bussen daarbij ingezet worden als mobiele keuken en uniek decor.

Brocante

Terug in de smaakvol ingerichte winkel. Veel van de tentoongestelde brocante, waarmee Charlotte tot voor kort op markten en fairs stond, is te koop. Een extra reden om even binnen te stappen!

Droom
Met de opening van Breunesse Delicatesse wordt een droom van Bart en Charlotte werkelijkheid. Bart, van huis uit gediplomeerd slager en jarenlang traiteur en eigenaar van kaaswinkels, wilde na acht jaar directeurschap van Food Village Schiphol niets liever dan samen met zijn Charlotte een nieuwe zaak beginnen. "We willen dat mensen zich op hun gemak voelen, geïnspireerd raken. In een huiselijke, nostalgische sfeer. Met een inspirerend  groot aanbod. Een totaal-concept. We willen een belevenis creëren."

Openingsactie
Om de opening feestelijk te vieren, geldt op 8 januari een unieke openingsaanbieding. Voor 500 gram Noord-Hollandse jong belegen kaas betaalt u slechts € 5,00; 10 verse scharreleieren kosten € 1,50; sushi - eenpersoons assortimentsschaaltje € 5,00; roombrie, de lekkerste, 200 gram voor € 2,49; 250 gram vers gebrande cashewnoten € 4,95 en 100 gram van de lekkerste Parmaham € 3,99. Bovendien ontvangt u tegen inlevering van de speciale bon uit deze krant 250 gram vers gebrande pinda's GRATIS bij besteding vanaf € 10,00.


Welkom
Breunesse Delicatesse is gevestigd in winkelcentrum De Heul, Madelinushof 3A in Wijk bij Duurstede en is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 - 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 17.00 uur. Benieuwd? Bel 0343 754264, kijk op de Facebookpagina of stap eens binnen, u bent van harte welkom.


Tekst: Marijke Dekker

Buurtzorg start met derde team

WIJK BIJ DUURSTEDE – Dag en nacht staan ze voor hun cliënten klaar. De wijkverpleegkundigen en ziekenverzorgers van Buurtzorg bieden persoonlijke zorg aan huis en doen vaak net dat stapje extra. Op verzoek van cliënten, Wijkse huisartsen, ziekenhuizen en cliënten start Buurtzorg Wijk bij Duurstede nu met een derde team: "Zodat we weer meer cliënten kunnen helpen, maar wel op onze vertrouwde, kleinschalige en persoonlijke manier."

Buurtzorg Wijk bij Duurstede opent eind 2008 haar deuren als reactie op de dan toenemende grootschaligheid in de zorg. Kleinschaligheid, persoonlijk contact, en alle zorg in één hand is het credo. De vraag is groot, de cliënten zijn tevreden. Reden om nu een derde zelfstandig draaiend team te formeren. Elk team met maximaal zo’n 10-12 medewerkers en circa 50 cliënten.

Buurtzorg biedt een breed pakket diensten aan, zegt wijkziekenverzorgster Hedy Veenstra. "Van lichamelijke verzorging zoals douchen tot uitgebreide medische zorg, specifieke handelingen en terminale zorg. Van alle ziektebeelden - oncologie, dementie, parkinson, diabetes, etc - is er binnen elk team kennis aanwezig. Ook komen we aan huis om te prikken voor de Trombosedienst. Juist dat brede pakket wordt door artsen en cliënten op prijs gesteld."

Kleinschalig
De kleine teams staan borg voor persoonlijk contact. In principe zien cliënten telkens dezelfde vertrouwde gezichten. Wekelijks teamoverleg zorgt voor goede continuering van de zorg. Wijkziekenverzorgster Anja Jansen: "Doordat het hele team alleen bezig is met het verzorgen van de cliënten en we geen managers of andere overhead hebben, kunnen we alle tijd aan de cliënten besteden. We halen het maximale uit de tijd."

Het succes van deze aanpak én de vergrijzing van Wijk bij Duurstede zorgen nu voor de formatie van een derde team. Wijkverpleegkundige Linda Bos: "We willen geen 'nee' meer hoeven te verkopen en nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid zodat we meer mensen kunnen helpen."

Meer informatie of solliciteren? Buurtzorg Wijk bij Duurstede is bereikbaar via 06 20630671 (team 1), 06 30705506 (team 2) en 06 20257067 (team 3).

Bijschrift foto:
Vlnr Linda Bos, Hedy Veenstra en Anja Jansen van Buurtzorg Wijk bij Duurstede. Foto: Marijke Dekker

Tekst: Marijke Dekker

Lekker wonen!

 

De economie trekt aan, de rente is historisch laag en veel huishoudens krijgen volgend jaar meer te besteden. Hét ideale moment om die grote stap te wagen en te verhuizen naar dat droomhuis. Of dat huis van uw dromen zélf te (laten) bouwen. En natuurlijk helemaal naar uw smaak in te richten. Waarom niet?

In deze special wil 't Groentje u inspireren en laten zien welke mogelijkheden de Kromme Rijnstreek zoal te bieden heeft op het gebied van bouwen en wonen.

 

Lees over het Houtense stel dat twee diepe putten onder hun oprit liet slaan, om aardwarmte te kunnen gebruiken en hun woning helemaal energieneutraal te maken.

Of over de kopers van de woningen in nieuwbouwproject 't Landje van Kemp in Werkhoven, die een Woonsfeer en Leefwijze kunnen kiezen, waarnaar het huis wordt ingericht. De koper hoeft niet meer te klussen en de woning wordt naar hun wensen ingedeeld.

Ook een Wijkse makelaar helpt mensen die op huizenjacht zijn - met een doorkijkje naar de mogelijke toekomst van een huis. Dankzij levensechte sfeerimpressies worden potentiële kopers op ideeën gebracht en  geïnspireerd.  Ze zien welke mogelijkheden en ruimte het huis biedt bij een andere inrichting, een nieuwe keuken of een uitbouw.

En misschien is fotobehang wel iets voor u: welke foto u ook kiest, u kunt het levensgroot op een wand laten afbeelden. Een foto als wandbekleding betekent onuitputtelijke mogelijkheden en een unieke sensatie!

 

Laat u verrassen, laat u inspireren!

InterimProf:
Ideale partner voor woningcorporaties met ambities

Veel woningcorporaties kiezen voor een nieuwe strategie: terug naar de basis van hun bestaan. Dat geeft herkenbaarheid buiten en een heldere focus binnen. De corporatie wordt opnieuw uitgedaagd op kwaliteit, klantwaarde en efficiency. Op alle lagen in de organisatie wordt een beroep gedaan om ambitieuze prestatieverbeteringen te realiseren. InterimProf luistert, denkt en werkt graag mee om de nieuwe strategie daadwerkelijk werkend te krijgen.

'Soms heb je van die dromen die je wakker houden.... tot je ze uitvoert'. Loesje weet het zo treffend te zeggen. Het is belangrijk dat ook woningcorporaties hun droom niet loslaten. Dromen zijn immers het hart van elke vernieuwing. InterimProf kan woningcorporaties helpen die droom te realiseren en veranderingen werkend te krijgen.

Een greep uit zulke dromen: maximaal rendement behalen uit het procesmanagement als versneller bij verandering, ICT-vernieuwingen maximaal benutten door een professionele implementatie, teams van taakgericht naar procesgericht werken begeleiden, verandertrajecten aansturen en een klantcontactcentrum inrichten of optimaliseren.

Kracht
De kracht van InterimProf zit in maatwerk. En in luisteren. Niet luisteren om te overtuigen, maar luisteren om te begrijpen. Mensen worden geholpen elkaar te overtuigen. Waarbij iedereen vanuit zijn eigen rol verantwoordelijk is voor het maken van de juiste keuzes. Het vinden van de gemeenschappelijke noodzaak (of het verlangen), is de beste versneller voor echte verandering!

Veranderen is vooral een kwestie van dóen. InterimProf reikt woningcorporaties dan ook handvatten en hulpmiddelen aan om toekomstige veranderingen zelfstandig te kunnen oppakken.

Presteren met processen
Helpen kan op veel manieren. Zoals het ontdekken en ontwerpen van de te verbeteren processen. Hiervoor hanteert InterimProf de LEAN-principes. Maar waar LEAN 'de aanstichter' kan zijn, wordt de echte verandering pas gerealiseerd bij een succesvolle implementatie. Dat vraagt om een bredere kijk en aanpak dan procesworkshops of een dik plan van aanpak.

Klantcontact
Ook kan InterimProf woningcorporaties ondersteunen bij het opzetten of verder professionaliseren van een KlantContactCentrum. Juist de contactmomenten bepalen immers hoe de klant de organisatie ervaart. Hierin excelleren tegen acceptabele kosten is de uitdaging. Bovendien is het KCC het beginpunt van veel interne (service-)processen. Bij uitstek dus de plek om tot het uiterste te gaan in efficiency en klantwaarde.

Veranderscan
InterimProf kent haar kracht, en geeft woningcorporaties op basis van een korte scan graag snel inzicht in de sterke en minder sterke punten als het gaat om veranderen.

Wat InterimProf voor een specifieke woningcorporatie kan betekenen, wordt bij voorkeur tijdens een goed gesprek ontdekt. 

Lees voor meer informatie de uitgebreide flyer 'Nieuwe ambities voor woningcorporaties: samen krijgen we uw strategie werkend'.

"Een makelaar met frisse, andere ideeën!"

WIJK BIJ DUURSTEDE - In de tuin staat een 'te koop' bord met daarop schitterende foto's van het huis en een verwijzing naar een virtuele tour. House for sale. Maar dan net even anders. Bewoners Angelique Bastinck en Richard van Druten hebben bewust gekozen voor SI-NO makelaars: "Een enthousiaste, attente makelaar die meedenkt en frisse, andere ideeën heeft."

De twee willen hun woning bewust niet op eigen houtje verkopen. Angelique: "Fijn om alles uit handen te kunnen geven. De makelaar regelt alles, en wij hoeven alleen te zorgen dat het huis tijdens een bezichtiging opgeruimd is. Bovendien zijn wij toch emotioneel betrokken bij de verkoop."

In hun zoektocht naar een geschikte makelaar om hun huidige woning te verkopen en een nieuwe woning aan te kopen, komen ze Jeroen Sinoo van SI-NO makelaars toevallig op het spoor. "We ontmoetten Jeroen bij Home Company. Hij is kort geleden begonnen en heeft frisse ideeën. Zoals een virtuele tour, foto's op het 'te koop' bord en ansichtkaarten van de woning die we in de omgeving hebben verspreid."

"Bij andere makelaars, die veel panden in de verkoop hebben, moet je toch ook maar afwachten hoeveel tijd er aan jou wordt besteed. Het feit dat hij erkend NVM-makelaar is, vonden we wel belangrijk."

Angelique is blij met de keuze voor deze makelaar: "Hij is attent, enthousiast, prettig in de omgang en belt snel terug. Ook denkt hij met ons mee, geeft advies over bijvoorbeeld de vraagprijs en het verkoopklaar maken.  We hebben alle vertrouwen in de verkoop van ons huis!"

Makelaar Jeroen Sinoo en Angelique Bastinck bij de te koop staande woning.

Tekst en foto: Marijke Dekker

de Leeuw & Partners Administratie en advies al 20 jaar een begrip

"Betrokkenheid staat bij ons voorop"

WIJK BIJ DUURSTEDE - Betrokken, accuraat en deskundig. De Leeuw & Partners Administratie en advies, dat precies vandaag haar 20e verjaardag viert, vindt het belangrijk om net dat stapje extra te doen. "We zorgen graag goed voor onze klanten, denken mee, geven tijdig advies. Het gaat niet alleen om de cijfertjes, juist de combinatie met deskundig advies is onze kracht."

Met 20 jaar ervaring bij andere administratiekantoren, begint Maarten de Leeuw sr. op 1 april 1995 samen met zijn echtgenote Marie-José een eigen administratiekantoor. Aan huis, in een klein kamertje. Het startende bedrijfje is zo succesvol dat er al snel vier mensen werken. Het kamertje wordt te klein, en al op 1 november 1995 verhuist het bedrijf naar het huidige pand op bedrijventerrein Broekweg.

Bij de verbouwing, de verhuizing en de opening van het nieuwe bedrijfspand - telkens is het hele gezin er actief bij betrokken. De kinderen Maarten jr., Monique en Mark verrichten in aanwezigheid van alle trouwe klanten zelfs de officiële opening.

De liefde voor cijfers springt over op Maarten jr. "Natuurlijk kregen we de liefde voor het vak met de paplepel ingegoten, maar als enige van de kinderen merkte ik, dat ik inderdaad ook iets met cijfers heb." Hij begint als schoonmaker van het kantoor. Tijdens zijn studie heao accountancy loopt hij er stage en sinds 2008 is hij officieel in vaste dienst.

Partners
Tegenwoordig zwaaien vader (57) en zoon (31) samen de scepter in het inmiddels negen medewerkers tellende bedrijf. Beiden hebben een groot respect voor hun collega's. "Met de aanduiding 'Partners' in onze bedrijfsnaam bedoelen we onze werknemers. We zien hen als partners."

Terwijl Maarten senior de komende tien jaar zijn inzet in het bedrijf langzaam hoopt af te bouwen, zal Maarten junior het roer uiteindelijk helemaal overnemen. "Fantastisch", zegt senior. "Het is mooi om te zien dat onze zoon het bedrijf overneemt."

Betrokkenheid loopt als een rode draad door het bedrijf. Richting gezin, richting collega's en richting de klanten. "Betrokkenheid is voor ons van groot belang", vertelt Maarten jr. "Dat betekent persoonlijk contact, er zíjn voor onze klanten, meedenken, tijdig advies geven. Deskundig advies op basis van nauwkeurige cijfers. We bespreken die cijfers met de klanten. In principe eens per kwartaal. We brengen klanten op ideeën, kijken naar bezuinigingsmogelijkheden en adviseren op fiscaal, juridisch en commercieel gebied."

Toekomst
Het grootste administratiekantoor van Wijk bij Duurstede wil dan ook niet te groot worden. "Dat zou ten koste gaan van de band met de klant." Maarten jr. wil vooral op dezelfde weg verder gaan. Er zíjn voor bedrijven en particulieren, dienstverlening bieden op het gebied van financiële en salarisadministratie en belastingen. Dienstverlening variërend van de controle van een belastingaangifte tot het volledig uit handen geven van de complete financiële administratie - inclusief betalingen - alles is mogelijk. "Wij zorgen graag voor onze klanten. Zodat zij gewoon kunnen ondernemen. En succesvol zijn."

de Leeuw & Partners Administratie en advies is gevestigd aan de Hoefzijde 1, op bedrijventerrein Broekweg, in Wijk bij Duurstede. Kijk voor meer informatie op www.deleeuwenpartners.com. U kunt ook bellen naar 0343 572230 of mailen naar info@deleeuwenpartners.com.

Tekst en foto: Marijke Dekker

Zoveel méér dan een winkel!

Audicien Franck van Popta van Connect Hearing:

"Goed horen betekent weer meedoen!"

 

WIJK BIJ DUURSTEDE/HOUTEN - Mensen die weer goed kunnen horen, hebben het gevoel weer te kunnen meedoen, weer mee te tellen. Dat zegt audicien Franck van Popta, filiaalhouder van Connect Hearing Wijk bij Duurstede. "De drempel om een audicien te bezoeken, is hoog. Soms wachten mensen een jaar of acht voordat ze aankloppen. En dat terwijl er zulke goede en ja, zelfs onzichtbare gehoortoestellen verkrijgbaar zijn."

Uit onderzoek blijkt dat 10% van de bevolking wel goed hoort, maar niet (meer) goed verstaat. Franck: "In een één-op-één gesprek horen zij alles nog prima, maar als er meer geluid is, zoals bij een discussie of in een zaal, is er sprake van te veel omgevingsruis om het gesprek goed te kunnen volgen. Overigens kan een 20-jarige met twee goede oren in zo'n omgeving ook maximaal 80% verstaan. Op latere leeftijd kan gehoorverlies optreden én nemen de cognitieve vermogens vaak iets af. Ook wordt het dan moeilijker om snel te schakelen of aan een half woord genoeg te hebben. Een gehoorapparaat is dan een uitkomst."

"Wat staat de tv hard!"
Vaak merkt de omgeving eerder dat er gehoorverlies optreedt dan de persoon zelf. "Omdat er meestal sprake is van een geleidelijk gehoorverlies, heb je het zelf vaak niet in de gaten. Ook zijn mensen geneigd meer te compenseren door te liplezen en naar non-verbaal gedrag te kijken. Als er regelmatig wordt gezegd dat de tv 'zo hard' staat, is het misschien toch een goed moment om eens achter de oren te krabben." Gehoorverlies kan leiden tot misverstanden en sociaal isolement. Toch stellen veel mensen de gang naar een audicien meestal nog zo'n jaar of acht uit.

Naar de reden van de drempelvrees kan Franck slechts gissen: "Mogelijk hebben veel mensen nog altijd het beeld van een lelijk, beige en groot gehoorapparaat. Maar die tijd ligt inmiddels ver achter ons."

100% onzichtbaar
Een van de laatste ontwikkelingen is een 100% onzichtbaar gehoorapparaat, de Lyric, bestaande uit twee kleine kunststofdopjes van samen hooguit een centimeter, dat in de gehoorgang vlak voor het trommelvlies wordt geplaatst. Het apparaat, met uitzonderlijke geluidskwaliteit en geschikt om mee te douchen, slapen en sporten, moet door een specialist worden geplaatst, en vier maal per jaar worden vervangen. De recent met zijn gehoorverlies 'uit de kast gekomen' Henkjan Smits draagt inmiddels naar tevredenheid dit onzichtbare toestel.  De Lyric is in Nederland uitsluitend verkrijgbaar bij Connect Hearing.

Zorg en aandacht
Connect Hearing staat graag voor u klaar. De audiciens nemen een complete en gratis gehoortest af, kijken uitgebreid naar uw specifieke situatie, leefstijl en wensen, en adviseren over de oplossing die het best bij u past. Aan elke klant wordt veel aandacht en tijd besteed, zegt Franck. "Elk mens is verschillend, elke situatie anders. Persoonlijke aandacht en op maat gesneden advies dus. En uiteraard altijd eerst het gehoorapparaat gratis en vrijblijvend op proef om uit te vinden of het echt iets voor u is."

Gehoortest
Loop gerust eens binnen in één van de filialen en maak een afspraak voor een vrijblijvende gehoortest. Natuurlijk kunt u ook even bellen of mailen om een afspraak te maken. De audicien kan u direct vertellen of u recht heeft op vergoedingen.

Openingstijden
Connect Hearing Wijk bij Duurstede is gevestigd op de Klooster Leuterstraat 22a en bereikbaar via tel. 0343 57 44 80 of wijkbijduurstede@connecthearing.nl. Het Wijkse filiaal is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.30 uur.

Connect Hearing Houten is gevestigd op Hofspoor 2, bereikbaar via 030 - 636 49 27 of houten@connecthearing.nl en geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Tekst: Marijke Dekker

Apart, uitspringend citaat:

"Zelfs 100% onzichtbare gehoorapparaten zijn bij ons verkrijgbaar! Henkjan Smits is inmiddels één van de tevreden dragers."

Bijschrift foto:

Audicien Franck van Popta, filiaalhouder van Connect Hearing Wijk bij Duurstede. Foto: Connect Hearing

Mondzorg de Horden

Voor een gezond én mooi gebit

WIJK BIJ DUURSTEDE – Uitgebreide en kwalitatieve zorg bieden én de tijd nemen voor patiënten. Dat is de kracht van Mondzorg de Horden. Het enthousiaste team van het familiebedrijf zet zich met hart en ziel in voor patiënten van alle leeftijden: “Vanaf de eerste tandjes tot en met een kunstgebit: iedereen kan bij ons terecht voor een gezond én een mooi gebit. En angst voor de tandarts? Dat behoort bij ons echt tot het verleden!”

De eerste tandjes
Mondzorg begint al bij de allereerste tandjes, zegt Ali Husseini. “Vanaf het prille begin moeten tandjes dagelijks worden gepoetst. Vanaf het tweede jaar is het verstandig het kind mee te nemen voor een eerste controle bij de tandarts of mondhygiënist. Ook is het belangrijk het aantal eetmomenten echt te beperken tot maximaal vijf. Op die manier wordt de peuter goede gewoontes aangeleerd. Als het melkgebit goed wordt onderhouden, komt dat ook de kwaliteit van het blijvende gebit ten goede.”

Energy drankjes
Pubers krijgen vooral het advies mee om voorzichtig te zijn met energy drankjes. Elise Husseini-Bakker: “Door het drinken van dergelijke zure drankjes, wordt het tandglazuur flink aangetast en ontstaat gebitsslijtage. Pubers en hun ouders moeten daar echt alert op zijn, want het glazuur komt niet meer terug. Als het glazuur verloren is gegaan, komt het gelige en zachte dentine tevoorschijn. Dit materiaal slijt nog harder. Bovendien is de kans op gaatjes groter wanneer het tandglazuur steeds dunner wordt.” Pubers wordt geadviseerd energy drankjes bij voorkeur te laten staan, en zure drankjes het liefst te combineren met een eetmoment en te drinken met een rietje.

Angst voor de tandarts
Kinderen worden meestal behandeld door Ali, die gedifferentieerd is in kindertandheelkunde. “Ik werk met het principe ‘tell, show, do’. Tijdens de controle of de behandeling vertel ik precies waar ik mee bezig ben, en laat bijvoorbeeld een instrument eerst zien of voelen. Het is belangrijk om de tijd ervoor te nemen, en een kind met aandacht voor te lichten. Ieder kind en iedere leeftijd is anders.”

Preventie
Ook bij volwassenen begint mondzorg al buiten de behandelkamer. Preventie is van groot belang, zegt Elise. “Soms kloppen volwassenen pas bij een tandarts aan als er echt klachten zijn ontstaan. De halfjaarlijkse controle slaan ze liever over. Maar het is belangrijk om het gebit regelmatig te laten controleren, of zelf tijdig aan de bel te trekken.”

Zoals bij een vergevorderde ontsteking van het tandvlees, ofwel parodontitis. Een specialisatie van zowel Ali als Elise. “Als je niets doet, wordt het erger. De ontsteking kan dan zo erg worden, dat het schadelijk is voor de algehele gezondheid. Bij parodontitis wordt het kaakbot door de ontsteking afgebroken; tanden en kiezen komen dan los te staan en kunnen zelfs verloren gaan. Wij adviseren dan ook om actie te ondernemen, als je merkt dat je tandvlees bloedt bij het poetsen. Als tanden en/of kiezen al los zitten, is de kans op herstel namelijk al een stuk kleiner.”

Mooi gebit
Niet tevreden over de kleur of vorm van uw gebit? Bij Mondzorg de Horden kunt u ook terecht voor esthetische tandheelkunde. “Er is veel mogelijk”, vertelt Elise. “Na een relatief eenvoudige behandeling kan het resultaat zo mooi zijn. Sommige mensen ergeren zich aan hun gebit, en weten vaak niet dat er iets aan gedaan kan worden. Een gemiste kans. Wij brengen graag de wensen in kaart, en brengen een weloverwogen advies uit.”

Tijd en aandacht
Mondzorg de Horden neemt graag de tijd voor patiënten en geeft uitgebreid advies. “We hebben veel aandacht voor persoonlijke wensen en proberen via preventie problemen te voorkomen. Het is belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen. Angst voor de tandarts moet echt verleden tijd zijn. Bovendien bieden we zoveel mogelijk zorg op één locatie en ruime openingstijden, ook ’s avonds en op zaterdag. Onze patiënten stellen dat zeer op prijs.”

Mondzorg de Horden is gevestigd in winkelcentrum de Horden, Dukdalf 1B, in Wijk bij Duurstede, en bereikbaar via 0343 – 571213 of info@mondzorgdehorden.nl. Op www.mondzorgdehorden.nl kunt u meer informatie vinden over de praktijk, de medewerkers en hun functies.

Bijschrift foto:
De achtjarige Amber wordt op een ontspannen en kindvriendelijke manier behandeld door Ali Husseini en Elise Husseini-Bakker.

Tekst en foto: Marijke Dekker

Frans de Wijs, prothesetechnicus bij Mondzorg de Horden:

"Elk kunstgebit maak ik met zorg en aandacht"

WIJK BIJ DUURSTEDE - Aan elk kunstgebit besteedt Frans de Wijs, prothesetechnicus bij Mondzorg de Horden, veel zorg en aandacht. Het aanmeten, produceren en repareren van kunstgebitten betekent precisiewerk. Vakwerk, door een man met meer dan 25 jaar ervaring."Geen massaproductie in een groot laboratorium; elk werkstuk komt uit mijn eigen handen. Van het maken van de afdruk tot het polijsten van het kunstgebit, alles doe ik zelf. Op die manier kan ik kwaliteit leveren. Mijn passie? Mensen gelukkig maken met hun nieuwe gebit."

Frans kreeg het vak met de paplepel ingegoten. Jarenlang werkte hij met zijn vader, de vermaarde Frans de Wijs sr, pionier op het gebied van orale implantologie in Nederland, samen. Frans jr, all round tandtechnicus, verdiepte zich verder in protheses en implantologie en runde tot 2011 in Bilthoven het tandtechnisch laboratorium naast de Kliniek voor Tandheelkunde en Implantologie van zijn vader.

Inmiddels is hij alweer geruime tijd verbonden aan de Wijkse praktijk Mondzorg de Horden, waar hij zich toelegt op het aanmeten en repareren van kunstgebitten. Ook voor het maken van anti snurkbeugels, mondbeschermers en knarsplaatjes is Frans de aangewezen persoon binnen de praktijk.

Klikgebitten
In het geval een standaardkunstgebit niet voldoet, omdat bijvoorbeeld het kaakbeen te veel geslonken is, waardoor de prothese geen houvast heeft, kan er gekozen worden voor een 'klikgebit'. Er worden dan implantaten (kunstwortels) in de kaak geplaatst, waarop het gebit kan worden vastgeklikt. Voor het plaatsen van de implantaten verwijst Frans de patiënt naar Dr. Gert Meijer, verbonden aan het Diakonessenhuis in Zeist. Na het plaatsen van de implantaten komt de patiënt terug bij Frans, die vervolgens het kunstgebit op de implantaten aanmeet.

Reparatie
Een kunstgebitreparatie kan meestal nog dezelfde dag. Als een kunstgebit stuk is, wilt u natuurlijk snel geholpen worden. Het kan voorkomen dat de prothese breekt doordat hij is gevallen. Reparatie is dan mogelijk zonder dat er een afdruk van de kaak hoeft te worden gemaakt. Een breuk kan echter ook ontstaan doordat het gebit niet meer goed past. Er ontstaat dan een piekbelasting waardoor het gebit breekt. Er moet in dat geval wel een afdruk van de kaak worden gemaakt, zodat het gebit kan worden aangepast aan de veranderde vorm van de kaak.

Slecht ter been?
Slecht ter been of om een andere reden niet in staat om naar de praktijk te komen? Geen nood. Uw kunstgebit wordt op verzoek bij u thuis opgehaald en vaak weer binnen een dag keurig gerepareerd teruggebracht. Soms kan het gebit zelfs ter plekke worden gerepareerd. Kortom, voor de reparatie van uw kunstgebit hoeft u de deur niet uit.

Tijd en aandacht
De medewerkers van Mondzorg de Horden nemen graag de tijd voor patiënten en geven uitgebreid advies. Ze hebben veel aandacht voor persoonlijke wensen en proberen via preventie problemen te voorkomen. Verder vinden ze het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen. Angst voor de tandarts moet echt verleden tijd zijn. Mondzorg de Horden: zoveel mogelijk zorg op één locatie én ruime openingstijden, ook ’s avonds en op zaterdag.

Gratis Goodiebag
Eens kennismaken met prothesetechnicus Frans? Of één van de mondhygiënisten? Kom tijdens de Open Dag op 23 januari tussen 12.00 en 15.00 uur gerust langs voor een kosteloos consult bij Frans. U krijgt niet alleen advies, maar ook een leuke goodiebag mee naar huis.  U bent op deze dag ook welkom voor een gratis consult bij de mondhygiënist. De mondhygiënist zal dan de mondgezondheid controleren en kan u voorzien van tips en adviezen over de dagelijkse reiniging van implantaten waarop een klikgebit rust.

Mondzorg de Horden is gevestigd in winkelcentrum de Horden, Dukdalf 1B, in Wijk bij Duurstede, en bereikbaar via 0343 – 571213 of info@mondzorgdehorden.nl. Op www.mondzorgdehorden.nl kunt u meer informatie vinden over de praktijk, de medewerkers en hun functies.

Tekst: Marijke Dekker

Uitspringend citaat:

"Fijn om iemand gelukkig te kunnen maken met een nieuw gebit."

Apart blokje/kadertje:

Jeroen: als een 'wist-u-dat-je' uit twee regels bestaat, graag de tweede regel onder de eerste letter van de eerste regel laten beginnen, en niet onder het eerste aanlooppuntje. Lukt dat?

Wist u dat...

 • ... meer dan 3 miljoen mensen in Nederland een (gedeeltelijk) kunstgebit dragen?
 • ... je aan een nieuw kunstgebit moet wennen?
 • ... een nieuw kunstgebit een belangrijke rol speelt bij kauwen en spreken?
 • ... het dragen van een kunstgebit in het begin pijnlijk kan zijn?
 • ... de behandelaar door kleine correcties veel pijn kan wegnemen?
 • ... zelf vijlen of schuren aan uw kunstgebit 'uit den boze' is?
 • ... een kunstgebit dagelijks gereinigd moet worden?
 • ... een kunstgebit niet gereinigd moet worden met tandpasta?
 • ... dat er bij drogist en apotheek speciale reinigingsmiddelen voor kunstgebitten verkrijgbaar zijn?
 • ... door achterblijvende voedselresten het tandvlees onder de prothese ontstoken kan raken?
 • ... het beter is om het kunstgebit ’s nachts niet te dragen om de kaken te laten rusten?
 • ... het kaakbot steeds een beetje slinkt waardoor de prothese na een tijdje losser gaat zitten?
 • ... het verstandig is om één keer per jaar het kunstgebit en de mondgezondheid te laten controleren?

Apart blokje/kadertje:

Laat uw kunstgebit regelmatig controleren

WIJK BIJ DUURSTEDE - Om pijn te voorkomen en om tijdig een loszittend kunstgebit te kunnen constateren, raadt Mondzorg de Horden mensen aan minstens één keer per jaar naar de behandelaar te gaan. Ook als men geen klachten heeft.

Het slinken van de kaken gaat heel ongemerkt en zal in eerste instantie dus niet opvallen, zegt Frans. "De behandelaar kan het kunstgebit weer goed passend maken. Of hij kan op tijd aanraden een nieuwe te nemen, want ook een kunstgebit kan slijten."

De behandelaar controleert bovendien of de mond nog goed gezond is. "Vooral mensen met een slecht passend kunstgebit of mensen die hun kunstgebit al jarenlang dragen, kunnen vervelende mondafwijkingen krijgen. En dat laatste willen we graag voorkomen."

Baby Echo Centrum Houten opent deuren op nieuw adres

“Ontspannen kijken naar je baby-in-de-buik”

HOUTEN – Samen met je partner, familie of vriend(inn)en in een ontspannen sfeer naar je nog ongeboren kindje kijken. In 2D, 3D of zelfs in 4D. Het Baby Echo Centrum Houten biedt u deze bijzondere en onvergetelijke ervaring. En natuurlijk kunt u de unieke beelden van uw kindje op foto’s of dvd mee naar huis nemen. Het Baby Echo Centrum, dat al 15 jaar bestaat, is sinds kort te vinden op Paardenhoeve 78 te Houten.

Eigenaresse en gediplomeerd echografiste Patricia van der Vegt ziet dat aanstaande ouders genieten van de echo’s: “Zwanger zijn is zo bijzonder. Er groeit een klein mensje in de buik van de moeder. Het blijft bijzonder om alvast naar je kindje te kunnen kijken.”

Het Baby Echo Centrum biedt een aanvulling op de echo’s die op medische indicatie in het ziekenhuis plaatsvinden. “Ouders zijn dan toch vaak gespannen: is er iets met hun kindje aan de hand? Bij ons kunnen ze rustig en in een ‘huiskamersfeer’ naar hun baby kijken. Ook mogen er meer mensen bij aanwezig zijn. Relaxed zittend op een bank kunnen ze gezellig meekijken.”

2D, 3D of 4D
Klanten hebben de keuze tussen 2D, 3D of zelfs 4D BabyEcho’s. Natuurlijk allemaal voorzien van duidelijke en professionele uitleg bij de beelden.

Op een 2D echo is de baby in zwart-wit bewegende beelden te zien, waarbij de beelden een doorsnede van het kindje tonen. Bij een 3D echo wordt diepte zichtbaar, en bij een 4D echo komt bovendien de dimensie ‘tijd’ erbij en is het mogelijk de baby te zien bewegen. Patricia: “We kunnen het kindje dan bijvoorbeeld echt zien gapen of met het armpje bewegen.”

Service
Ligt de baby bij de 4D echo ongunstig, bijvoorbeeld omdat het de handjes voor de ogen heeft? Dan wordt de echo op een ander moment zonder extra kosten herhaald, zegt Patricia. “Al moeten we het drie keer opnieuw proberen! Het is anders zo sneu. Lukt het écht niet, dan maken we een 2D echo.”

Die service is een belangrijk pluspunt van het Baby Echo Centrum. Patricia: “Ik wil dat klanten tevreden weggaan. En dat gebeurt gelukkig ook. Na afloop zijn ze blij hun kindje te hebben gezien én een mooie herinnering mee naar huis te kunnen nemen. Vaak komen ze ook voor hun tweede, derde, vierde kindje terug. En voor allemaal een dvd’tje!”

Het Baby Echo Centrum is gevestigd op Paardenhoeve 78 te Houten en is bereikbaar via info@babyecho.nl of 030 - 28 948 28. Kijk voor meer informatie op www.babyecho.nl.

Tekst: Marijke Dekker

Jarige Boez verhuisd naar Klooster Leuterstraat

“Ook hier geven we de klant graag persoonlijke aandacht”

WIJK BIJ DUURSTEDE – Voor de mooiste lingerie en ondermode kunt u sinds kort terecht bij Boez in de Klooster Leuterstraat. De winkel vol spannende setjes en kwaliteitsbh’s voor jong en oud was de afgelopen vijf jaar gevestigd in de Peperstraat. Eigenaresse Ilse van de Kuil en haar collega Marian Hopman doen ook in het nieuwe pand net dat stapje extra voor hun klanten: “Mensen voelen zich hier op hun gemak en krijgen altijd persoonlijke aandacht.”

De vijfde verjaardag van Boez valt samen met de verhuizing naar de nieuwe winkel. Een vooruitgang, zegt Ilse van de Kuil. “Geen vervelend trappetje meer en een aantrekkelijke ligging.”

Kwaliteit en advies op maat
Ook in de nieuwe, frisse winkel is er vooral veel keus op het gebied van bh’s. Boez gaat voor kwaliteit en persoonlijk advies. “Een vrouw verandert tijdens haar leven gemiddeld zeven keer van maat. Door diëten, zwangerschap, hormonen, de overgang en natuurlijk de leeftijd. Toch houden veel vrouwen hun leven lang vast aan één maat. Wij meten graag een goede bh aan. Een bh moet goed passen. De klant moet met de juiste maat naar huis gaan. Als je eenmaal een goede bh hebt gedragen, wil je niet meer anders, dan weet je hoe het zitten kan.”

Service
Ook service staat bij Boez hoog in het vaandel. “We doen niet moeilijk!”, zegt Ilse van de Kuil. “Een bandje innemen, de omvang aanpassen of een beugel die eruit geschoten is? Natuurlijk repareren en verstellen we. Ook een andere maat bestellen, een product opsturen, of ruilen: geen probleem.”

Bij Boez kunt u terecht voor diverse soorten bh’s – waaronder ook zwangerschaps- en voedingsbh’s, prothesebh’s en sportbh’s - van Prima Donna, Marie Jo, Anita, Rosa Faia, Calvin Klein, Mey en Esprit. Laat u ook verrassen door prachtige bijpassende slipjes, onderjurkjes, nachtmode, sokken, panties en Falke sloffen. Kortom, een verrassend assortiment voor dames, heren en kinderen.

Boez, mode voor billen, borsten en benen, vindt u in de Klooster Leuterstraat 23 te Wijk bij Duurstede. Openingstijden: elke dinsdag tot en met zaterdag vanaf 10.00 uur. Bel 0343 592070, mail info@boez.nl of stap gewoon een keer binnen en laat u verrassen.

Foto en tekst: Marijke Dekker

Marjan van Wiggen Uitvaartzorg: persoonlijk en betrokken

“Een goed afscheid is belangrijk voor het rouwproces”

 

Het is belangrijk om op een goede manier afscheid te nemen van een overledene. Op een manier die bij je past. Dat zegt Marjan van Wiggen, zelfstandig uitvaartbegeleider. “Maatwerk dus. Gewoon omdat iedereen anders is. Aan elke uitvaart besteed ik daarom veel tijd en aandacht. Ik wil dat mensen op hun eigen manier afscheid kunnen nemen, zodat zij daarna rustig weer de draad van het leven kunnen oppakken.”

Marjan van Wiggen, die inmiddels bijna 10 jaar actief is als uitvaartbegeleider, praat bevlogen over haar werk: “Het is mijn passie. In het verleden heb ik zelf ervaren wat een uitvaartbegeleider voor nabestaanden kan betekenen. Als een afscheid niet goed verloopt, kan het rouwproces stagneren. Ik wil dat mensen op een bij hen passende manier afscheid kunnen nemen, zodat ze weer verder kunnen met hun leven. Vanuit die visie werk ik.”

Tijd, tijd, tijd
Om het afscheid goed te laten verlopen, begeleidt ze nabestaanden met veel aandacht en geduld. “Als ik binnenkom, zet ik mijn tas neer, en ga ik eerst rustig luisteren. Wat is er gebeurd? Er is ruimte voor emoties. Dat geeft rust. Mensen zijn vaak geneigd om alles snel te willen regelen. Ik trap dan bewust op de rem. Je hoeft niet alles tegelijk te doen. Het komt echt goed.”

“Onlangs lag een overledene nog in het ziekenhuis, terwijl de familie hem graag thuis wilde hebben. Dan ga ik dat eerst regelen. Ik beschik over een auto waarmee overledenen vervoerd kunnen worden, en ik heb hem daarmee eerst thuisgebracht. Het is fijn om dit samen met de familie te kunnen doen. Dat helpt. Soms ook merk ik dat de emoties nog zo intens zijn, dat ik beter op een later tijdstip kan terugkomen. Die ruimte wil ik bewust geven. En als zelfstandige kan dat ook: ik kan zelf bepalen hoeveel uur ik aan een afscheid besteed.”

Opbaarplank
Marjan luistert naar de wensen, draagt ideeën aan, denkt mee, adviseert en begeleidt. In een periode vol emoties betekent zij een houvast, een stabiele factor. “Natuurlijk moeten er keuzes worden gemaakt. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden. Op het gebied van vervoer bijvoorbeeld. Maar ook de manier van opbaren: in een bed, in een grafkist, of op een opbaarplank – een inklapbare plank met een ronde vorm, waardoor het lichaam op een natuurlijke manier ligt. Verder adviseer ik over de locatie waar de afscheidsdienst zal plaatsvinden. Er is zoveel meer mogelijk dan een uitvaartcentrum of de aula van een crematorium. Desgewenst kunnen we op de locatie gaan kijken, zodat de familie weet of de plek goed voelt.”

Eigen inbreng
Uit ervaring weet Marjan dat het belangrijk is om nabestaanden zoveel mogelijk bij de invulling van de uitvaart te betrekken. “Met een goede begeleiding en wat aanwijzingen van mijn kant kunnen ze veel zelf. Daarmee geef ik als het ware de uitvaart terug aan de mensen. Ik leef mee en denk mee, maar ik stimuleer de persoonlijke inbreng van de nabestaanden. Het is belangrijk dat het afscheid echt bij hen past.”

“Zo had ik onlangs, zoals bij elke uitvaart, op basis van een gesprek met de ruim 80-jarige weduwe van de overledene een welkomstwoord geschreven, dat ik bij het afscheid zou uitspreken. Enkele dagen voor de begrafenis las ik de tekst aan haar voor. Vond ze de tekst goed? Waren de woorden goed gekozen? Ze vond de tekst niet alleen mooi; ze besloot plots het zelf tijdens de uitvaart voor te lezen. Helemaal top. Daar word ik blij van.”

Kinderen
Kinderen worden nadrukkelijk bij het afscheid betrokken. Belangrijk dat ze actief meedoen, zegt Marjan. “Erover praten, eerlijk zijn, benoemen. En zichzelf laten zijn.” Ze leent voorleesboekjes uit, en stimuleert ouders kinderen bij de overledene te laten kijken. “Een belangrijke stap in het verwerkingsproces. Een kind kent van nature geen angst. Dood zijn betekent dat je niet meer kunt praten, lachen en lopen. Maar je kunt de overledene nog wel aanraken, een kusje geven of een tekening meegeven. Ook bij de uitvaart zelf kunnen kinderen betrokken worden. Zo heb ik een ‘vakjesdeken’ gemaakt, die we als een soort hoes over de kist kunnen trekken, en waarin kinderen afscheidscadeautjes kunnen doen. Ook kan een kind bijvoorbeeld een liedje zingen, muziek maken of een kaars aansteken.”

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u kijken op www.marjanvanwiggenuitvaartzorg.nl of bellen naar 0343-563781. Vraag gerust het gratis uitvaartplan aan of maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis voorgesprek, waarbij Marjan graag met u uw wensen en de mogelijkheden bespreekt, en een heldere kostenindicatie geeft. Waar u ook verzekerd bent, meestal kan Marjan de uitvaart voor u regelen.

Natuurlijk is zij ook te vinden op de Uitvaartbeurs Midden Nederland, die op zondag 5 oktober in restaurant De Gouden Leeuw in Wijk bij Duurstede wordt georganiseerd.

Tekst: Marijke Dekker

Makelaardij Halbertsma van den Boom is positief

“Goed moment om nu een woning te kopen”

 

ODIJK – “De huizenprijzen zijn waarschijnlijk bijna op de bodem en de hypotheekrente is relatief laag. Een goed moment om een woning te kopen!” Dat zegt Justus Halbertsma van makelaardij Halbertsma van den Boom.

 

Hij ziet een voorzichtig eerste herstel van de woningmarkt. “Wij zien dat vooral terug in een toenemende belangstelling. Er zijn meer bezichtigingen en een toenemend aantal kliks op huizen op internet. Ook verkopen we nu daadwerkelijk meer huizen dan in het eerste kwartaal van dit jaar.”

Herstel
Hoewel ook een makelaar niet over een glazen bol beschikt, ziet Halbertsma de komende vijf jaar positief tegemoet. “We verwachten een duidelijk herstel. Een lichte prijsdaling is dit jaar nog wel te verwachten, maar niet meer in de mate van de afgelopen jaren. Een stijging van de huizenprijzen? Dat zal nog wel even duren, verwachten wij.”

Huizen staan momenteel wel minder lang te koop. Verkopers moeten nu rekening houden met gemiddeld zes tot negen maanden. Halbertsma: “De verbetering komt ook doordat verkopers realistischer prijzen dan in het begin van de crisis op de woningmarkt. Verkopers beseffen dat als ze willen verkopen, ze een realistische vraagprijs moeten stellen. De verbetering van de woningmarkt zal ook doorzetten naar nieuwbouwprojecten. Wel hebben die natuurlijk concurrentie van de bestaande woningen die te koop staan. En ook hier zal een realistische prijs gesteld moeten worden.”

Kromme Rijnstreek
Er is een verschil tussen de landelijke woningmarkt en die in de Kromme Rijnstreek. De regionale woningmarkt is naast de lokale vraag sterk afhankelijk van kopers uit Utrecht, die naar een dorp aan de oostkant willen verhuizen. “Utrecht is een sterke economische regio met veel werk voor hoogopgeleide mensen met een dito salaris. De woningmarkt in Utrecht is dus ook van belang voor de dorpen rondom Utrecht. Verkopen mensen hun huis in Utrecht goed, dan kopen ze makkelijker een nieuw huis in onze regio. Vanuit de stad Utrecht horen wij positieve berichten van de makelaardij: het wordt daar beter!”

Starters
De gemeentelijke en rijksoverheid helpen potentiële huizenkopers graag een handje. Zo zijn er speciale projecten en vaak ook financiële mogelijkheden, zoals startersleningen., voor starters.

Ook de nieuwe regeling waardoor Nederlanders elkaar sinds gisteren tot 100.000 euro belastingvrij mogen schenken, zolang het geld maar in het eigen huis wordt gestoken, kan helpen de woningmarkt verder vlot te trekken. “Alle beetje helpen, maar wij verwachten niet dat dit het ei van Columbus is”, zegt Halbertsma. “De ouders moeten immers wel de mogelijkheid hiervoor hebben. Wellicht kunnen ze de overwaarde in hun eigen huis gebruiken. Dan valt dat voor de ouders wel in box 3 en is de rente voor de ouders niet aftrekbaar.“

Tekst: Marijke Dekker

Makelaardij Halbertsma van den Boom is positief

“Goed moment om nu een woning te kopen”

 

ODIJK – “De huizenprijzen zijn waarschijnlijk bijna op de bodem en de hypotheekrente is relatief laag. Een goed moment om een woning te kopen!” Dat zegt Justus Halbertsma van makelaardij Halbertsma van den Boom.

 

Hij ziet een voorzichtig eerste herstel van de woningmarkt. “Wij zien dat vooral terug in een toenemende belangstelling. Er zijn meer bezichtigingen en een toenemend aantal kliks op huizen op internet. Ook verkopen we nu daadwerkelijk meer huizen dan in het eerste kwartaal van dit jaar.”

Herstel
Hoewel ook een makelaar niet over een glazen bol beschikt, ziet Halbertsma de komende vijf jaar positief tegemoet. “We verwachten een duidelijk herstel. Een lichte prijsdaling is dit jaar nog wel te verwachten, maar niet meer in de mate van de afgelopen jaren. Een stijging van de huizenprijzen? Dat zal nog wel even duren, verwachten wij.”

Huizen staan momenteel wel minder lang te koop. Verkopers moeten nu rekening houden met gemiddeld zes tot negen maanden. Halbertsma: “De verbetering komt ook doordat verkopers realistischer prijzen dan in het begin van de crisis op de woningmarkt. Verkopers beseffen dat als ze willen verkopen, ze een realistische vraagprijs moeten stellen. De verbetering van de woningmarkt zal ook doorzetten naar nieuwbouwprojecten. Wel hebben die natuurlijk concurrentie van de bestaande woningen die te koop staan. En ook hier zal een realistische prijs gesteld moeten worden.”

Kromme Rijnstreek
Er is een verschil tussen de landelijke woningmarkt en die in de Kromme Rijnstreek. De regionale woningmarkt is naast de lokale vraag sterk afhankelijk van kopers uit Utrecht, die naar een dorp aan de oostkant willen verhuizen. “Utrecht is een sterke economische regio met veel werk voor hoogopgeleide mensen met een dito salaris. De woningmarkt in Utrecht is dus ook van belang voor de dorpen rondom Utrecht. Verkopen mensen hun huis in Utrecht goed, dan kopen ze makkelijker een nieuw huis in onze regio. Vanuit de stad Utrecht horen wij positieve berichten van de makelaardij: het wordt daar beter!”

Starters
De gemeentelijke en rijksoverheid helpen potentiële huizenkopers graag een handje. Zo zijn er speciale projecten en vaak ook financiële mogelijkheden, zoals startersleningen., voor starters.

Ook de nieuwe regeling waardoor Nederlanders elkaar sinds gisteren tot 100.000 euro belastingvrij mogen schenken, zolang het geld maar in het eigen huis wordt gestoken, kan helpen de woningmarkt verder vlot te trekken. “Alle beetje helpen, maar wij verwachten niet dat dit het ei van Columbus is”, zegt Halbertsma. “De ouders moeten immers wel de mogelijkheid hiervoor hebben. Wellicht kunnen ze de overwaarde in hun eigen huis gebruiken. Dan valt dat voor de ouders wel in box 3 en is de rente voor de ouders niet aftrekbaar.“

Tekst: Marijke Dekker

Deel deze pagina